Találtunk egy Instagram-profilt, amit most különösen jóleső nézegetni

Városlátogatások közben imádom a különböző helyek butikjainak, boltjainak, kávézóinak, éttermeinek a logóit, feliratait, de az egész külsejüket is tüzetesen átnézni. Azt, hogy mit árul el a benti helyről a portálja, melyek a legszebb megoldások, milyen márkához kötődik a legegyedibb kirakatrendezés, vagy éppen apró terasz. Külső megfog, belső megtart... mondják. Ezek a külsők csak inspirálni és behívni tudnak. 

Jelenleg közel ezer fotót jegyez a liverpooli Levis Ombler koncepcióján alapuló Instagram-oldal, a Store Front Collective. A tematika pedig nem más, mint a fentebb említett üzletek, éttermek, kávézók utcafrontja, a helyeknek otthont adó épületek homlokzata, és ezáltal a gondosan kitalált, vagy a sors és a vendégek, vásárlók alakította arculat.

A Store Front Collective remek gyűjtemény, és sosem volt olyan jóleső ezeket a fotókat nézegetni, mint most, a világtól elzárva, legfeljebb a személytelen hipermarketig, jobb esetben a helyi közértig merészkedve.

Vágyunk a szépre, a közösre, a távolira.

Párizs, New York, London, Bécs, Lisszabon, Dublin, Madrid és a többi nagyváros mellett kisebb települések egyedi üzletei jelennek meg időről időre a feedben.

Ódon, hagyománytisztelő könyvesbolt, végtelen zölddel díszített virágüzlet, minimalista kávézó, csöppnyi teaszoba, nagyszabású áruház kirakat, szóvicces nevű dizájnshop stílszerű frontja, romantikus étterem terasza: mind említésre érdemesek.

Mi pedig csak becsukjuk a szemünket, és érezzük a virágillatot, az eszpresszó karcos aromáját, halljuk a koccanó borospoharakat, érezzük a rézkilincsek felületét, és lélekben nekidőlünk a portugál üzlet csempeburkolatának.

Ez is érdekelhet:

A brooklyni fotós, aki egy telefon segítségével mutatja be New York utcáit

Sok fotós oldal foglalkozott már Eric Van Nynatten képeivel, most mi is elcsíptük pár mondatra, és összeválogatta nekünk a kedvenc telefonnal lőtt New York-i fotóit.

(Fotók: Unsplash, Store Front Collective Instagram)

üzletek | store front collective | utacakép | utazás | instagram

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom