Close
Találtunk egy Instagram-profilt, amit most különösen jóleső nézegetni

Találtunk egy Instagram-profilt, amit most különösen jóleső nézegetni

Városlátogatások közben imádom a különböző helyek butikjainak, boltjainak, kávézóinak, éttermeinek a logóit, feliratait, de az egész külsejüket is tüzetesen átnézni. Azt, hogy mit árul el a benti helyről a portálja, melyek a legszebb megoldások, milyen márkához kötődik a legegyedibb kirakatrendezés, vagy éppen apró terasz. Külső megfog, belső megtart… mondják. Ezek a külsők csak inspirálni és behívni tudnak. 

Jelenleg közel ezer fotót jegyez a liverpooli Levis Ombler koncepcióján alapuló Instagram-oldal, a Store Front Collective. A tematika pedig nem más, mint a fentebb említett üzletek, éttermek, kávézók utcafrontja, a helyeknek otthont adó épületek homlokzata, és ezáltal a gondosan kitalált, vagy a sors és a vendégek, vásárlók alakította arculat.

A Store Front Collective remek gyűjtemény, és sosem volt olyan jóleső ezeket a fotókat nézegetni, mint most, a világtól elzárva, legfeljebb a személytelen hipermarketig, jobb esetben a helyi közértig merészkedve.

Vágyunk a szépre, a közösre, a távolira.

Párizs, New York, London, Bécs, Lisszabon, Dublin, Madrid és a többi nagyváros mellett kisebb települések egyedi üzletei jelennek meg időről időre a feedben.

Ódon, hagyománytisztelő könyvesbolt, végtelen zölddel díszített virágüzlet, minimalista kávézó, csöppnyi teaszoba, nagyszabású áruház kirakat, szóvicces nevű dizájnshop stílszerű frontja, romantikus étterem terasza: mind említésre érdemesek.

Mi pedig csak becsukjuk a szemünket, és érezzük a virágillatot, az eszpresszó karcos aromáját, halljuk a koccanó borospoharakat, érezzük a rézkilincsek felületét, és lélekben nekidőlünk a portugál üzlet csempeburkolatának.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Store Front Collective Instagram)

üzletek | utacakép | store front collective | street fotó | instagram

FOLYTASD EZZEL

Elsötétülhetnek a karácsonyi vásárok az egekbe szökő energiaárak miatt Európa-szerte

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram