Close
Ilyen egyszerű a megoldás, ha nyugtatók nélkül szeretnéd levezetni a stresszt

Ilyen egyszerű a megoldás, ha nyugtatók nélkül szeretnéd levezetni a stresszt

Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint nagyon egyszerű a megoldás: ki kell menni a természetbe.

Nem kell túlbonyolítani a dolgot, és stresszoldó tablettákra sincs szükség. A Michigani Egyetem tanulmánya arra a következtetésre jutott, hogy

elég egy húszperces laza séta a természetben ahhoz, hogy a szervezetünkben lévő stresszhormonok szintjét jelentős mértékben csökkentsük.

A kísérlet kedvéért arra kérték a résztvevőket, hetente legalább három alkalommal menjenek el sétálni egyet minimum tíz percre, az egyetem kutatói pedig előtte és utána is megmérték az alanyok kortizolszintjét. A természetben töltött néhány perc után átlagosan tíz százalékkal csökkent az emberek stresszhormonszintje.

A résztvevők szabadon választhattak, hogy délelőtt vagy délután mennek ki, azt viszont kikötötték, hogy mindenképpen nappal legyen, és nem használhatták séta közben a telefonjaikat, nem beszélgethettek, még csak nem is olvashattak. A lényeg, hogy olyan helyen kellett sétálgatniuk, ahol közel érzik magukat a természethez, ez lehetett egy egyszerű park is a város közepén, vagy bármilyen zöld terület, ahol elég fa van.

Az eredmény egyébként nem meglepő, korábban több tanulmány megállapította, hogy a természet közelsége bizony jó hatással van az egészségünkre, a horgásztúrák például a mentális egészséget javítják.

Az erdőfürdőzés jótékony mivoltára már a japánok is rájöttek,

erről pedig hosszabban is értekeztünk korábban:

(Képek: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom