Close
Fogták ezt a régi, lepukkant budapesti panellakást, majd belegyömöszölték egy időgépbe

Fogták ezt a régi, lepukkant budapesti panellakást, majd belegyömöszölték egy időgépbe

Csap Viktorék egy újabb budapesti panelt szedtek rendbe, a kihívás ezúttal nagyobb volt – hiszen nemcsak lakásfelújítás történt, hanem időutazás, rendszerugrás: a hatvanas-hetvenes szockom valóságából megérkeztünk ugyanis a modern Budapestre.

A Studio Arkitekter emberei a renoválás során megtisztították a falakat, hogy a mostanában oly divatos látszóbetont életre keltsék a panellakásban, hiszen az építőelemek itt eleve tömör vasbetonból készültek.

Ilyen volt a lakás a ráncba szedés előtt

A falak lecsupaszítása után előbújt téli álmából a szürkés, lyukacsos szerkezet, amelyet a nappali és a hálószoba mennyezetén is meghagytak egyfajta oázisként – ez pedig a csüngő lámpáknak olyan, mint frissen nyíló virágnak a termőföld.

A Studio Arkitekter-portrénkat itt olvashatod:

A megrendelők bár szerettek volna korszerű, a környezethez képest rendhagyó megoldásokat, amelyek elfeledtetik a panelházak sivárságát, ahhoz ragaszkodtak, hogy az enteriőrben a fehér maradjon a domináns.

Csap Viktor ugyanakkor a lakók által fontolgatott, markáns piros, illetve fekete helyett egy elegánsabbat és melegebbet választott, az amerikai dió barnáját

– amely gyönyörűen bolondítja meg a lakást, és töri meg a fehér dominanciát, legyen szó a bútorokról, az ajtófélfákról, a konyhaszekrényből elővarázsolható pultról vagy a nagyon hangulatos erkélyről.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Behance)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom