Close
Sült karfiollal dobd fel diétás őszi salátádat!

Sült karfiollal dobd fel diétás őszi salátádat!

Ha egyszerű, de annál egészségesebb őszi salátára vágysz, érdemes csicseriborsóban és gránátalmában gondolkodnod, amit a sült karfiolnál jobban semmi sem tud kiegészíteni! Ideális vegán főétel, de sovány húsok mellé köretként is tálalható.

Hozzávalók:

  • 1 közepes karfiol rózsákra szedve
  • 1 doboz csicseriborsó leöblítve és lecsepegtetve
  • 1 1/2 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál paprika
  • 1 teáskanál csilipehely
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1/2 csészényi gránátalmamag
  • 2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra! A karfiolt és a csicseriborsót egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal és friss citromlével. Alaposan átkeverjük, majd egy nagy tepsibe tesszük, és 45 perc alatt készre sütjük. A karfiol és a csicseriborsó akkor jó, ha kissé roppanós állaga lesz.
  2. A sütőből kivéve hozzáadjuk a gránátalmamagokat és a friss petrezselymet. Azonnal tálaljuk.

Az étel mellé társíthatunk ízig-vérig őszi koktélokat is, amelyek ötvözik a szezon legjobb ízeit, így az almát, a fahéjat, a szerecsendiót.

(Fotó: Unsplash)

egészséges étel | fogyókúra | saláta | diéta | vegetáriánus

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram