Close
Úgy érzed, profin megy a SUP? Akkor mérettesd meg magad a balatonfüredi SUP-világbajnokságon!

Úgy érzed, profin megy a SUP? Akkor mérettesd meg magad a balatonfüredi SUP-világbajnokságon!

SUP-világbajnokság jön Balatonfüreden, nem csak profiknak!

A SUP, azaz a Stand Up Paddling az elmúlt évek egyik legnépszerűbb, új vízi sportja, ahol egy deszkán állva evezel a vízen. Ha téged is elcsavart a SUP-ozás, akkor megmérettetheted magad szeptemberben a SUP-vb-n!

A versenyt szeptember 9. és 12. között rendezik meg Balatonfüreden, a profik között pedig 17 versenyző képviseli majd a magyar színeket.

Schmidt Gábor, a rendező, és idén nyolcvanéves Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke az esemény keddi sajtótájékoztatóján felidézte a gyorsasági szakágban aratott tokiói olimpiai sikereket, ahogy fogalmazott: a három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel szerinte sikerült megfelelni az elődök által felállított mércének.

“Hiszem, hogy hamarosan a SUP is bekerül az ötkarikás játékok programjába, ezért is szerettünk volna vb-t rendezni. Balatonfüreddel remek a kapcsolatunk, bízom benne, hogy jó házigazdák leszünk”

– mondta Schmidt Gábor.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere arról beszélt, hogy településük ötven éve város, s a vb-rendezés lehetősége szép ajándék a számukra:

“A kultúra, a művészet és a bor mellett a sport is egyre fontosabb tényező a városban. Az elmúlt években sok nemzetközi és hazai eseménynek adtunk otthont, s jól illik a sorba a SUP-vb, amelyre sok nézőt várunk.”

A SUP-szakágban a balatonfüredi lesz a második világbajnokság, az elsőt két éve, Kínában rendezték. A szervezőknek pedig kifejezetten fontos, hogy ez a verseny nem csak profiknak szól, hiszen a nyílt kategóriákba, felfújható deszkával bárki benevezhet. Szóval ha kedvet kaptál, akkor mérettesd meg magad, és jelentkezz a versenyre a balaton2021.hu oldalon!

(Forrás: MTI)

sup-világbajnokság | szörf | balatonfüred | világbajnokság | balaton

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram