Close
Svájcban is ugyanakkor indulhat újra az élet, mint Magyarországon

Svájcban is ugyanakkor indulhat újra az élet, mint Magyarországon

A svájci kormány úgy döntött, most már óvatosan indulhat az újranyitás, hogy a cégeket is segítsék. Méghozzá körülbelül egyidőben, mint mi, viszont több dolog fog kinyitni.

Részleges újranyitást jelentettek be Svájcban a napokban, a jövő hét közepétől ott is kinyithatnak az éttermek teraszai, akárcsak itthon. A svájciak viszont ennél tovább is mennek:

kinyithatnak a mozik, állatkertek, botanikus kertek és az edzőtermek is.

A szabadban legfeljebb száz, beltéren pedig maximum ötven résztvevővel engedélyezik a rendezvényeket. A színházak és koncerttermek legfeljebb egyharmados telítettséggel fogadhatnak nézőket. Az egyetemek pedig visszaállhatnak a tantermi oktatásra.

„Az esetszám növekszik, de már nem olyan erősen”

– mondta Alain Berset svájci egészségügyi miniszter. Szerinte egy ilyen helyzetben – Svájcban jó ideje tíz alatt van a napi halálesetek száma – már lehet újranyitni, hogy segítsék a vállalkozásokat is.

Míg Svájc megágyaz az újranyitásnak, addig kétszáz holland hotelbe zárt nyaralást tesztel Rodoszon, egy légitársaság szemtelenül olcsó jegyárakkal rúgja be az ajtót, az Emirates pedig már élesben teszteli a digitális Covid-útlevelet a járatain.

(Forrás: HVG, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Még a koronavírus előttinél is jobb turisztikai adatokat produkált most Magyarország
Csak védettségivel látogathatók az éttermek és a bárok ebben a belga nagyvárosban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom