Close
Svájcban is ugyanakkor indulhat újra az élet, mint Magyarországon

Svájcban is ugyanakkor indulhat újra az élet, mint Magyarországon

A svájci kormány úgy döntött, most már óvatosan indulhat az újranyitás, hogy a cégeket is segítsék. Méghozzá körülbelül egyidőben, mint mi, viszont több dolog fog kinyitni.

Részleges újranyitást jelentettek be Svájcban a napokban, a jövő hét közepétől ott is kinyithatnak az éttermek teraszai, akárcsak itthon. A svájciak viszont ennél tovább is mennek:

kinyithatnak a mozik, állatkertek, botanikus kertek és az edzőtermek is.

A szabadban legfeljebb száz, beltéren pedig maximum ötven résztvevővel engedélyezik a rendezvényeket. A színházak és koncerttermek legfeljebb egyharmados telítettséggel fogadhatnak nézőket. Az egyetemek pedig visszaállhatnak a tantermi oktatásra.

„Az esetszám növekszik, de már nem olyan erősen”

– mondta Alain Berset svájci egészségügyi miniszter. Szerinte egy ilyen helyzetben – Svájcban jó ideje tíz alatt van a napi halálesetek száma – már lehet újranyitni, hogy segítsék a vállalkozásokat is.

Míg Svájc megágyaz az újranyitásnak, addig kétszáz holland hotelbe zárt nyaralást tesztel Rodoszon, egy légitársaság szemtelenül olcsó jegyárakkal rúgja be az ajtót, az Emirates pedig már élesben teszteli a digitális Covid-útlevelet a járatain.

(Forrás: HVG, fotók: Unsplash)

rendelet | magyar | magyarország | Svájc | kormány

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram