Close
Svédországban megnyitott a világ legnagyobb szabadtéri bárja

Svédországban megnyitott a világ legnagyobb szabadtéri bárja

Lényegében az egész ország az lett.

Egy nem mindennapi akció keretében összesen tizenhat asztalt állítottak fel Svédország különböző pontjain, ahol a vendégek különféle alapanyagokat gyűjthetnek a környékről, hogy aztán az ország legjobb bartendereinek iránymutatásával egyedi koktélokat keverjenek belőlük.

“Az ország százmillió hektárnyi gyümölcsöt, bogyós gyümölcsöt, zöldséget és kristálytiszta forrásvizet tartalmazó éléskamrája mindenki számára nyitva áll” – fedte fel a kezdeményezés lényegét a Visit Sweden képviseletében Jens Heed.

Néhány asztalt a kedvelt kiránduló- és horgászhelyként ismert svéd Lappföldön állítottak fel, egy másik Nyugat-Svédországban, az ország két legnagyobb tava között, Göteborgtól mindössze pár órányi autóútra rejtőzik. Svédországban ún. közhasználati jog van érvényben, ami mindenki számára meghívásként értelmezhető a szabadban történő barangolásra – egészen addig, amíg kárt nem tesz a természetben.

A Drinkable Country néven futó kezdeményezés értelmében az ország a legismertebb bárokkal működik együtt.

Izgalmas és kreatív szezonális koktélrecepteket álmodtak meg közösen, az asztalokat pedig olyan extrém helyszíneken pakolták le, mint például a legdélebbi strandok, vagy a legészakibb hegycsúcsok.

Leo Lahti, az egyik felkapott svédországi bár, a stockholmi Tjoget vezetője szerint ez egy teljesen új, egyedi és lenyűgöző módja a koktélozásnak, ezzel együtt az ország és a természet felfedezésének.

Itthon pedig megnyílt, és teljes gőzzel üzemel a Balaton-part első igazi mediterrán tapas- és koktélbárja, a Mérce. A Kikötő Étterem csapata Szigligetre viszi a tengerparti életérzést, persze balatoni módra.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók:  Visit Sweden, Niklas Nyman)

szabad tér | kezdeményezés | akció | svédország | természet

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom