Close
Parkokat trágyázott egy svéd város, de most az emberek távoltartása volt az elsődleges cél

Parkokat trágyázott egy svéd város, de most az emberek távoltartása volt az elsődleges cél

Svédország különutasként kezelte a koronavírus-járványt. Máshogy gondolkodtak a kijárással, a gazdasággal kapcsolatban, tiltások helyett inkább intenek és tanácsolnak, ám még senki sem tudhatja, hogy ez megfelelő, vagy felelőtlen módszer.

A svédországi Lund egyetemi város, rengeteg fiatallal, akik természetesen szeretnek szórakozni és kikapcsolódni. A napokban ünnepelték Szent Walpurga éjszakáját, ami még a kereszténység előtti időkből származó hagyomány: a boszorkányszombat ünneplése a hiedelmek szerint végérvényesen elűzi a hideget és a téli időszámítást. Jellemzőek a piknikek, tábortüzek, baráti összejövetelek, kisebb bulik a parkokban, ám 2020 egészen máshogy alakult ilyen tekintetben is – most nem a rendezvények, összejövetelek idejét éljük.

Svédországban az ötven főnél több embert megmozgató gyülekezéseket tiltották csak be, ennek ellenére erősen sugallják a lakóknak, hogy próbáljanak kevesebbet találkozni és érintkezni. Lund városa pedig elég egyedi módon járt végére, hogy a kedvelt városi parkok ne váljanak a boszorkányünnep alkalmával rendezvényhelyszínné: sosem látott mennnyiségű trágyát szórnak szét, hogy az intenzív bűz megakadályozza a gyülekezést. Ki akarna térdig trágyában ünnepelni?

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

parkosítás | svédország | trágya | social distancing | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom