Close
Ha albérlet helyett egy hotelben élnél Budapesten, most nagyon olcsón megteheted

Ha albérlet helyett egy hotelben élnél Budapesten, most nagyon olcsón megteheted

Minek bérelnél egy lakást, ha feleannyiért kivehetsz egy hotelszobát?

Nem mondunk újat azzal, hogy a koronavírusnak rengeteg előre nem látható következménye lett a hétköznapi életben – és most nem is kezdjük el sorolni a maszktól kezdve a Zoomra költözött életen át az olyan új szavakig, mint a maszkot az orra/szája alatt hordókra használt covidiot kifejezés. Ilyen következmény lett ugyebár az is, hogy az utazási korlátozásokkal a szállodaipar lett a járvány egyik masszív vesztese. Ennek pedig dominókövetkezménye az, hogy a szállodások is igyekeznek úgy életben maradni és mutálni a szolgáltatásaikat, ahogy tudják.

Ezt teszi a Corvin-negyedben lévő négycsillagos Hotel City Inn is, méghozzá olyan módon, amiről nem is hallottunk még 2020 előtt:

szállodai szobákat hirdetnek hosszútávú kiadásra.

A hotelszobákat albérlet helyett, céges-üzleti szállásként vagy költözködés idejére is ajánlják. A húsz–huszonkét négyzetméteres szobákban akár ketten vagy hárman is lehet lakni, mindösszesen havi 89 ezer forintért, rezsiköltség nélkül, ami azért valljuk be, elég jó ajánlat. Konyha ugyebár nincs, de van vízforraló és minibár, igény esetén mikró, valamint ingyenesen adják a kávét és a teát, a reggeli pedig csupán 1250 forint.

És hetente egyszer ki is takarítanak.

Szóval szerintünk ez egyrészt nagyon jó ötlet a szállodások részéről, másrészt pedig egy tényleg szuper ajánlat, ha a pesti albérletárakhoz és szobaárakhoz viszonyítjuk. Meg milyen menő lesz majd elmesélni pár év múlva, hogy

Ó, még emlékszem, mikor 2020-ban fél évig egy hotelszobában éltem!

Na ugye!

Ez is érdekelhet:

(A képek illusztrációk, fotók: Unsplash)

2020 | szállás | szálloda | hosszú távú hotelszoba | albérlet

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram