Close
Így fogunk nyaralni 2024-ben: ezek a trendek alaposan átalakíthatják a szállodákat

Így fogunk nyaralni 2024-ben: ezek a trendek alaposan átalakíthatják a szállodákat

Egy felmérés olyan témákat vizsgált, mint a fenntarthatóság, a helyi forrásból származó élelmiszerek és a mesterséges intelligencia használata a szállodaipar tagjainak körében.

A booking.com éves jelentése többek között arra is kitér, milyen trendek határozhatják meg a szállodai tartózkodásunkat a jövő évben. Úgy találták, hogy a környezetvédelmet leginkább az osztrák és német szállodák tartják szem előtt. Míg előbbieknek több mint hetvenöt, utóbbiaknak hatvanhárom százaléka szerint fontosak a fenntartható termékek és szolgáltatások, miközben az uniós átlag ötven százalék alatti.

Az európai szállodák többsége inkább az energiahatékonyság és a hulladékcsökkentés fejlesztésébe ruház be az emelkedő energiaárak miatt.

Görögország és Franciaország a Z generációs utazókra specializálódik, mellettük pedig az osztrák hotelek is próbálják tudatosan szem előtt tartani a fiatalabb vendégek igényeit. A legkevésbé a skandináv országokban, Olaszországban és Spanyolországban tartják prioritásnak, hogy a fiatalabb generációk tagjait csábítsák a szállodákba.

Hotel Diplomat, Stockholm

Németországban a legnagyobb figyelem a belföldi utazókra irányul, az európai szállodák ötvenhat százaléka pedig szeretne több családot fogadni.

Sokan szeretnék a fogyasztói trendekhez igazítani az ételkínálatukat, miután a vendégek egyre inkább igénylik a fenntartható és regionális forrásból származó élelmiszereket.

A megkérdezettek közel kétharmada szerint fontos, hogy vegetáriánus és vegán opció is legyen az étlapon, ötvennégy százalék pedig már meg is valósította ezt. Kétharmaduk azt is tervezi, hogy műanyagmentes csomagolásra tér át.

A mesterséges intelligencia idén az utazási szakma egyik legfelkapottabb témája volt, a szállodatulajdonosok azonban egyre kevésbé érdeklődnek iránta.

Az MI-t használó szállodák száma csak kis mértékben nőtt tavalyhoz képest, és tízből hét szállodaüzemeltető nem is tervezi a jövőben bevetni az eszközt. Az érdeklődők között a legnépszerűbb eszközök az ügyfélszolgálati chatbotok és a dinamikus árképzést segítő szoftverek voltak.

Szintén megfigyelhető, hogy a szállodák igyekeznek több helyi élményt kínálni a vendégeknek. Ausztria, Skandinávia, Olaszország, Portugália, Görögország és Franciaország szállodatulajdonosainak több mint hatvan százaléka jelölte meg ezt prioritásként.

Innovációból a magyar hotelekben sincs hiány, ez a luxushotel nemrég megkapta a turisztikai ágazat Oscar-díját, ezt a budapesti szállót pedig a régió legjobbjai közé választotta a világ egyik legelismertebb turisztikai lapja.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

2024 | trend | hotel | szálloda | felmérés

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom