Close
Új járvány terjed Európában, már a szomszédban is több százan betegedtek meg, egy ember meghalt

Új járvány terjed Európában, már a szomszédban is több százan betegedtek meg, egy ember meghalt

Több száz ember kapott szalmonella-fertőzést a kebabban lévő csirkehústól Ausztriában – egy hatvan éves férfi bele is halt a betegségbe. Az Osztrák Egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Ügynökség (AGES) szerint a Lengyelországból származó csirkehús okozhatta a bajt.

Már februárban megjelentek az első, egy bizonyos szalmonella-törzzsel kapcsolatos megbetegedések az országban, és a kezdeti néhány esetből hirtelen több tucatnyi lett – írja az Index a Kurierre hivatkozva. Úgy tudni, idén

már három alkalommal tört ki olyan fertőzés, melyeket ugyanaz a szalmonella-törzs okozott.

Az első vizsgálatok nagy valószínűséggel arra utalnak, hogy a lengyelországi termelésből származó csirkehús lehet a fertőzés forrása, amelyet kebabnyársak gyártásához használtak fel, a fertőzés forrása – olvasható az AGES honlapján. A szervezet felszólított rá, hogy mindenki figyeljen oda rá, hogy kellőképp át van sütve a hús, amit készítenek neki.

A betegség időközben már Dániában, Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Norvégiában, Írországban, Belgiumban és az Egyesült Királyságban is felütötte a fejét. Összesen már több mint száz azonos típusú megbetegedést jelentettek Európában.

(Forrás: Index, fotó: Getty)

megbetegedés | vírus | betegség | szalmonella | járvány

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram