Close
Gigantikus újdonsággal nyit idén a Szegedi Karácsonyi Hetek

Gigantikus újdonsággal nyit idén a Szegedi Karácsonyi Hetek

November 25-én, pénteken, a belvárosi díszvilágítás felkapcsolásával veszi kezdetét az adventi készülődés Szegeden. A Szegedi Karácsonyi Hetek fő helyszíne idén a Dóm tér, de lehet majd forralt borozni a Klauzál téren és a Dugonics téren is.

A nyitónapon háromnegyed négytől különböző programok várják a látogatókat, köztük az ikonikus szarvasszobor díszkivilágításának felkapcsolásával. A Dóm téri vásáron hatvan árus kínálja a potenciális karácsonyi ajándékokat egészen december 24-éig.

Az idei újdonság egy ötven méter magas, zárt kabinos óriáskerék a Dómmal szemben, amelyből az ünnepi fénybe öltöztetett belváros panorámájában és az adventi forgatagban is gyönyörködhetünk.

A tér elmaradhatatlan kelléke a már hagyománnyá vált, hatalmas szalmalabirintus, de lesz Mesés Kuckó is, ahol kézműves foglalkozásokkal, interaktív játékokkal, mesedélutánokkal várják a gyerekeket.

A Klauzál téren és a Dugonics téren forró italkülönlegességeket és ínycsiklandó gasztronómiai specialitásokat lehet megkóstolni, az előbbi helyszínen a város karácsonyfája, a szökőkútnál pedig az óriás rénszarvas és a díszes Mikulás-szán gondoskodik az ünnepi hangulatról.

Ha más országok vásárait is megnéznéd, erre indulj!

(Forrás: Szeged.hu, Szeged Városkép és Piac, képek: Szeged Városkép és Piac)

 

advent | szegedi karácsonyi hetek | karácsonyi vásár | szeged | karácsony

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram