Close
Szenesített teakfa borítja ezt a lenyűgöző Costa Rica-i villát

Szenesített teakfa borítja ezt a lenyűgöző Costa Rica-i villát

A ház és a kilátás kettőse egy szempillantás alatt megbabonáz. Kicsit párás lett a szemünk.

A Studio Saxe építészirodának jár a vastaps ezért a nagyvonalú villáért Nosarában, Costa Ricán. A kétemeletes családi ház a Csendes-óceánra, a dzsungelre és a hegyekre tekint egy dombtetőről, amit az óriási teraszok bármelyikéről lehet élvezni. Nem kicsit gyönyörű.

A házat szenesített teakfaburkolattal fedték az építészek, hogy harmonizáljon a környezettel, valamint a teraszokat üvegkorláttal alakították ki, melyek áttetszőségük révén szintén beleolvadnak a természetbe.

Az 515 négyzetméteres villa tágas, ízléses, elegáns és stílusos: minden szempontból nagyon jó esztétikai látásmóddal rendezték be a tereket, valamint passzív megoldásokat is találunk a házban az energiatakarékosság jegyében. De valljuk be, ezek – az amúgy nagyon fontos – részletek eltörpülnek a vizuálisan lehengerlő végeredmény mellett.

Nehéz szívvel, de valahogy eléldegélnénk itt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Andreas Garcia Lachner

óceán | panoráma | kilátás | stílusos | passzívház

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram