Close
Szenzációs siker: magyar borász lett a legjobb európai bortermelő!

Szenzációs siker: magyar borász lett a legjobb európai bortermelő!

Óriási elismerés ez!

Firenzében kihirdették a The 2022 Golden Vines Awards győzteseit: a Best Fine Wine Producer in Europe Award-ot és a Hall of Fame Award-ot is a magyar Szepsy István kapta – olvasható a Borászportálon.

Az Oscar-gála-színvonalú esemény a világ legjobb és legkülönlegesebb borainak és azok készítőinek háromnapos ünneplését jelenti.

A Szepsy István által elnyert Best Fine Wine Producer in Europe-díj a szakma hatalmas elismerése, míg a Hall of Fame-díj a legtöbb szavazatot kapott termelő díja. Utóbbi elnyerése azt mutatja, hogy a Szepsy-borok nemzetközileg is a csúcsminőség legfelsőbb szintjét képviselik.

Szepsy Istvánról azt írja a Borászportál, hogy kompromisszumok nélkül termeli harminc éve a legjobb minőségű szőlőt a legjobb tokaji dűlőkben. A magasan fekvő, köves talajú, meredek lejtőjű dűlőkön átlagosan 40 éves szőlőtőkékkel dolgozik, és ezekből készíti dűlő-, és parcella szelektált egyedülálló furmintjait száraz és édes iskolázásban.

A Szepsy pincészet borai megtalálhatók a Bortársaságnál, melynek boltjaiban egyébként a napokban megjelent legfrissebb Roadstert is be lehet szerezni. A Bortársaság mint minden hónapban, októberben is összeállította ajánlását a szezon legjobb boraiból, melyek között ezúttal csupa olyan tétel kapott helyet, amely értékes hagyományokhoz, családi örökségekhez köthető. És ha már Bortársaság, jártunk már az alapítónál is.

(Forrás: Borászportál, fotók: a Szepsy Facebook-oldala)

legjobb | szepsy | Európa | siker | magyar

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram