Close
Nagyon szigorú szabályok között lehet csak bejárni az egyiptomi piramisokat

Nagyon szigorú szabályok között lehet csak bejárni az egyiptomi piramisokat

Szeptembertől ismét fogadhatják a turistákat az egyiptomi múzeumok és régészeti helyszínek. Nemcsak a kapacitás, hanem a belépők ára is ötven százalékkal csökken.

Az Egyiptomi Turisztikai Hivatal tájékoztatása szerint valamennyi, kulturális jellegű turisztikai tevékenység legjobb esetben ötven százalékos kapacitással működhet az országban szeptember 1-től.

A szabályok meglehetősen szigorúak: a turistacsoportok létszámát huszonöt főben maximalizálják, az idegenvezetőknek kötelező az arcmaszk viselete és audiorendszert kell használniuk a múzeumokban. A fülhallgatókat minden egyes használat után fertőtlenítik.

A dolgozók testhőmérsékletét minden reggel, a turistákét közvetlenül a múzeumokba belépés előtt megmérik. Mindenhol be kell tartani a legalább egyméteres távolságot, egy-egy piramis belsejébe egyszerre legfeljebb tizenöten mehetnek be.

Ami viszont jó hír az ország kincseit felfedezőknek, hogy október végéig az összes fizetős látványosságot féláron lehet megtekinteni.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy az egyiptomi kormány jelentősen megszigorította a külföldről érkezők belépési lehetőségeit, de szeptember 1-től mindenkit beengednek az országba, aki negatív PCR-tesztet mutat fel.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: 112.international, cairoscene.com. fotók: Pixabay)

látogatható | piramis | szabályok | Egyiptom | régészet

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram