Close
Nagyon szigorú szabályok között lehet csak bejárni az egyiptomi piramisokat

Nagyon szigorú szabályok között lehet csak bejárni az egyiptomi piramisokat

Szeptembertől ismét fogadhatják a turistákat az egyiptomi múzeumok és régészeti helyszínek. Nemcsak a kapacitás, hanem a belépők ára is ötven százalékkal csökken.

Az Egyiptomi Turisztikai Hivatal tájékoztatása szerint valamennyi, kulturális jellegű turisztikai tevékenység legjobb esetben ötven százalékos kapacitással működhet az országban szeptember 1-től.

A szabályok meglehetősen szigorúak: a turistacsoportok létszámát huszonöt főben maximalizálják, az idegenvezetőknek kötelező az arcmaszk viselete és audiorendszert kell használniuk a múzeumokban. A fülhallgatókat minden egyes használat után fertőtlenítik.

A dolgozók testhőmérsékletét minden reggel, a turistákét közvetlenül a múzeumokba belépés előtt megmérik. Mindenhol be kell tartani a legalább egyméteres távolságot, egy-egy piramis belsejébe egyszerre legfeljebb tizenöten mehetnek be.

Ami viszont jó hír az ország kincseit felfedezőknek, hogy október végéig az összes fizetős látványosságot féláron lehet megtekinteni.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy az egyiptomi kormány jelentősen megszigorította a külföldről érkezők belépési lehetőségeit, de szeptember 1-től mindenkit beengednek az országba, aki negatív PCR-tesztet mutat fel.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: 112.international, cairoscene.com. fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom