Close
Rossz hír: tovább fog tartani a járvány, később törlik el a korlátozásokat az alacsony átoltottság miatt Szerbiában

Rossz hír: tovább fog tartani a járvány, később törlik el a korlátozásokat az alacsony átoltottság miatt Szerbiában

Déli szomszédainknál egy szakértő szerint tovább tart a járvány más országokhoz képest.

Mivel Szerbiában alacsony a koronavírus elleni átoltottság, az országban elhúzódik a járvány, és más – jobban átoltott – országokhoz képest csak később törölhetők el a korlátozások, jelentette ki Predrag Kon, Szerbia legismertebb járványügyi szakértője kedden a szerbiai közszolgálati televízióban (RTS).

Mint mondta: a nagykorú lakosság körülbelül 59 százaléka kapta meg valamely védőoltás mindkét adagját, ami alacsony átoltottságnak számít, így továbbra sem tud jelentősen csökkenni a fertőzöttek, illetve a halálos áldozatok száma.

Szerbiában még mindig kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata zárt térben, illetve este nyolc óra után kötelező a védettségi igazolások felmutatása a vendéglátó- és szórakozóhelyeken.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

szerb | szerbia | járvány | átoltottság | oltottság

FOLYTASD EZZEL

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Ez várhat ránk az idén a horvát és osztrák sípályákon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram