Szerszámok az asztalosnak - mire lehet szükség?

Milyen szerszámok beszerzésére érdemes törekedni a megoldani kívánt munkák maradéktalan elvégzéséhez? Milyen szerszámkategóriákkal, illetve típusokkal lehet egyáltalán számolni? Mi az, ami nem hiányozhat a szerszámkészletből egy asztalos esetében? Lássuk!

A legfontosabb szerszámok

Ha az asztalos tevékenység bármilyen szinten történő művelése szóba kerül, akkor famunkára érdemes gondolni. Aminek a keretei között a precizitás kiemelten fontos. Vagyis mérőszerszámokra mindenképp szükség lesz a pontos és célzott kivitelezéshez.

Ahogyan kéziszerszámok nélkül is nehéz elképzelni az asztalos tevékenységet. Vagyis példának okáért az M Tools kertészeti áruház kéziszerszám választéka megfelelő kiindulópont lehet, ha asztalos tevékenységet szeretnénk végezni akár önállóan, akár profi szinten, a kerti szerszámok pedig hasznos társak lehetnek a kertben végzett munkafolyamatok során.

Kétségtelen, hogy munkaasztalra is szükség lehet majd. Tetszőleges méretben, hogy akár a nagyobb fadarabok pontos elhelyezése se tudjon gondot jelenteni. Ha pedig mindezek felett sikerül a megfelelő védőeszközöket is begyűjteni, az már kellően stabil alapot jelenthet.

Kéziszerszámok, amelyek nélkül nehéz elképzelni a munkát

Amikor egy asztalos szerszámosládájára van lehetőség vetni egy pillantást, akkor jó eséllyel találunk a ládában harapófogót és szegkiemelőt is. Hasonlóképp szüksége lehet egy szakembernek furdancsra is.

Illetve a különböző gyaluk, reszelők megléte is esszenciális kérdés annak érdekében, hogy a fa finom megmunkálásához adottak legyenek a feltételek. Ez ugyebár kulcsfontosságú annak érdekében, hogy a készre kivitelezett famunka tapintásra is kifogástalan legyen.

Szinte nem is kell talán hangsúlyozni, hogy többféle méretű fűrész hiányában nem igazán tud dolgozni senki, aki asztalos tevékenységet szeretne végezni. De ugyanúgy szükség lehet még vésőkre és kalapácsra, hogy a munka problémamentesen tudjon működni. A Spear & Jackson minőségi termékeivel biztos lehet a siker.

Hozzáadott értéket jelentő elektromos eszközök

Amennyiben az asztalos munkákat valamivel komolyabb szinten szeretnénk kivitelezni, lehetőleg még nagyobb hatékonysággal, akkor érdemes lehet fontolóra venni az elektromos eszközökbe történő beruházás lehetőségét is.

Számolva persze azzal, hogy ezek az eszközök sok esetben financiálisan nagyobb beruházást igényelnek, miközben a helyigényük is nagyobb lehet a szokottnál. Cserébe komoly szintlépést tehetnek lehetővé akár a munka minőségében, akár a hatékonyság szempontjából.

Az ilyen típusú elektromos munkaeszközök közé lehet sorolni például az egyengető gyalugépek modern változatait. Elképesztő hatékonyságnövekedést lehet elérni a hasznosításon keresztül. Hasonló hozzáadott értéket jelenthet egy korszerű szalagfűrész beszerzése is. Ezáltal akár a nagyobb faanyagokkal is könnyebben, hatékonyabban, precízebben sikerülhet dolgozni.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom