Close
Szibériában található a világ egyik legcsodásabb és legmisztikusabb tava

Szibériában található a világ egyik legcsodásabb és legmisztikusabb tava

A dél-szibériai Bajkál-tó a világ legmélyebb tava, amely a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki.

A tó még mindig tengerként él az oroszok emlékezetében, a mongolok pedig sokszor Dalaj-Norként, vagyis szent tengerként emlegették.

A sámánkő a Bajkál szívében található

A Bajkál-tó akkora fekvésű, mint Belgium, kiváló minőségű vizének köszönhetően mintegy negyven méterig átlátszó, huszonöt-harminc millió évével pedig a bolygó egyik legöregebb tava. Sok rekord fűződik a szibériai tó nevéhez, még több misztikum: körülötte huszonhét sziget húzódik,

a legnagyobb a Bajkál szívének is nevezett Olhon, ahol a mitikus sámánszikla is található, amely előtt Dzsingisz kán is meghajolt.

És ahová az Evgeniy Kozhin Cinemadrone csapata is ellátogatott:

A Bajkál-tó világa egy magyar fotós képein keresztül:

bajkál tó | sámánkő | bajkál | szibéria | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Egy egyetemista készítette el a világ legkreatívabb útifilmjét

Ide nem nyaralni, hanem inspirációért jön az ember

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram