Szibériában található a világ egyik legcsodásabb és legmisztikusabb tava

A dél-szibériai Bajkál-tó a világ legmélyebb tava, amely a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki.

A tó még mindig tengerként él az oroszok emlékezetében, a mongolok pedig sokszor Dalaj-Norként, vagyis szent tengerként emlegették.

A sámánkő a Bajkál szívében található

A Bajkál-tó akkora fekvésű, mint Belgium, kiváló minőségű vizének köszönhetően mintegy negyven méterig átlátszó, huszonöt-harminc millió évével pedig a bolygó egyik legöregebb tava. Sok rekord fűződik a szibériai tó nevéhez, még több misztikum: körülötte huszonhét sziget húzódik,

a legnagyobb a Bajkál szívének is nevezett Olhon, ahol a mitikus sámánszikla is található, amely előtt Dzsingisz kán is meghajolt.

És ahová az Evgeniy Kozhin Cinemadrone csapata is ellátogatott:

A Bajkál-tó világa egy magyar fotós képein keresztül:

Ha Szibériában befagy a pokol, a Bajkál-tó jegének világánál nincs szebb

A Bajkál-tónál leginkább éjszakánként produkál megkapó dolgokat a természet. Döbbenetes képek egy fagyos világból.

bajkál tó | szibéria | oroszország | sámánkő | bajkál

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom