Close
Szibériában található a világ egyik legcsodásabb és legmisztikusabb tava

Szibériában található a világ egyik legcsodásabb és legmisztikusabb tava

A dél-szibériai Bajkál-tó a világ legmélyebb tava, amely a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki.

A tó még mindig tengerként él az oroszok emlékezetében, a mongolok pedig sokszor Dalaj-Norként, vagyis szent tengerként emlegették.

A sámánkő a Bajkál szívében található

A Bajkál-tó akkora fekvésű, mint Belgium, kiváló minőségű vizének köszönhetően mintegy negyven méterig átlátszó, huszonöt-harminc millió évével pedig a bolygó egyik legöregebb tava. Sok rekord fűződik a szibériai tó nevéhez, még több misztikum: körülötte huszonhét sziget húzódik,

a legnagyobb a Bajkál szívének is nevezett Olhon, ahol a mitikus sámánszikla is található, amely előtt Dzsingisz kán is meghajolt.

És ahová az Evgeniy Kozhin Cinemadrone csapata is ellátogatott:

A Bajkál-tó világa egy magyar fotós képein keresztül:

FOLYTASD EZZEL
Ennek az apró afrikai országnak saját síközpontja van
Ha olaszországi nászútra mennénk, csak így csinálnánk
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom