Close
Kemény szigorítások várhatnak márciustól a csehekre

Kemény szigorítások várhatnak márciustól a csehekre

A cseh kormány az eddigi legszigorúbb korlátozások bevezetését tervezi.

Jan Hamácek kormányfőhelyettes, belügyminiszter szerint a szombaton lejáró szükségállapotot egy további hónappal hosszabbíthatják meg, továbbá márciustól az élelmiszerboltokon, drogériákon és gyógyszertárakon kívül bezárhatnak három hétre minden üzletet, szállodát, iskolát és szolgáltatást.

A prágai Károly híd a kontinens egyik legrégibb hídja, a város egyik szimbóluma

Emellett pedig régiónként jelentősen korlátoznák az emberek szabad mozgását is, amely alól főként a munkába járás és az orvosok felkeresése jelentene kivételt.

Az olaszok is rossz híreket kaptak

Itáliában is bejelentették a járvány miatti korlátozások meghosszabbítását, amelyek a húsvétot is érinteni fogják. Angliában a tervek szerint június végén oldhatják fel az emberek közötti kapcsolattartás összes jogi korlátozását, ami pedig Magyarországot illeti: az Európai Bizottság túl szigorúnak ítélte meg a korlátozások egy részét.

(Forrás: Index)

korlátozások | koronavírus-járvány | koronavírus | olaszország | szigorítás

FOLYTASD EZZEL

Ha nem akarnak késni, csak kevesebb jegyet adhatnak el ezeken a vonatokon

Ezek a világ leginkább túlértékelt városai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram