Kemény szigorítások várhatnak márciustól a csehekre

A cseh kormány az eddigi legszigorúbb korlátozások bevezetését tervezi.

Jan Hamácek kormányfőhelyettes, belügyminiszter szerint a szombaton lejáró szükségállapotot egy további hónappal hosszabbíthatják meg, továbbá márciustól az élelmiszerboltokon, drogériákon és gyógyszertárakon kívül bezárhatnak három hétre minden üzletet, szállodát, iskolát és szolgáltatást.

A prágai Károly híd a kontinens egyik legrégibb hídja, a város egyik szimbóluma

Emellett pedig régiónként jelentősen korlátoznák az emberek szabad mozgását is, amely alól főként a munkába járás és az orvosok felkeresése jelentene kivételt.

Az olaszok is rossz híreket kaptak

Itáliában is bejelentették a járvány miatti korlátozások meghosszabbítását, amelyek a húsvétot is érinteni fogják. Angliában a tervek szerint június végén oldhatják fel az emberek közötti kapcsolattartás összes jogi korlátozását, ami pedig Magyarországot illeti: az Európai Bizottság túl szigorúnak ítélte meg a korlátozások egy részét.

(Forrás: Index)

koronavírus-járvány | cseh | olaszország | koronavírus-világjárvány | szigorítás

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom