Ki kellett hívni a rendőrséget egy döbbenetesen magas éttermi számla miatt Szingapúrban

Egy turista hatalmas, csaknem ezer szingapúri dolláros számlát kapott egy helyi étteremben az Asia One beszámolója szerint. A vendég természetesen nem értett egyet a végösszeggel, ezért a rendőrségtől kért segítséget. 

Egy négyfős turistacsoport nemrégiben a Seafood Paradise nevű szingapúri étteremben vacsorázott. Megfogadva a pincér ajánlását, megrendelték a chili crab nevű ételt. Ez egy szingapúri-maláj specialitás, egyben a hely jellegzetes fogása. Egyikük azt hitte, a fogás nem kerül majd többe húsz dollárnál, azt azonban állítólag nem vette észre, hogy ez a húsz dolláros összeg csak száz grammnyi ételre vonatkozik.

A fogást alaszkai királyrákból kell elkészíteni, ami nagyon drága alapanyagnak számít.

A turista azt állította, hogy rendeléskor nem magyarázták el neki megfelelően a magas költségeket, annak ellenére, hogy az étlapon jól láthatóan fel volt tüntetve a grammonkénti ár. A Seafood Paradise állítása szerint még a rákot is odavitték a vendég asztalához, mielőtt megfőzték, hogy a csoport jól lássa a valós költségeket.

Ahogy fogalmaznak: következetesen ragaszkodnak az átlátható árképzéshez, a munkatársaik pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy egyértelműen kommunikáljanak az ügyfelekkel.

A turista azonban azt mondja: társaságuk azt feltételezte, hogy a rákot csak megmutatják nekik és a tányérjukra annak csak egy része kerül, nem pedig az egész. Így végül csaknem nyolc kiló rák landolt három púpozott tányéron az asztalukra a többi megrendelt fogáson kívül. A négyfős csoport a hatalmas mennyiségű ételt elfogyasztani sem tudta. Az igazi meglepetés azonban az ezer szingapúri dolláros számla volt, ami

átszámítva kétszázhetvenezer forintnak felel meg.

A vendégek megtagadták a fizetést és rendőri segítséget kértek, majd egyeztettek az étterem vezetőivel, akik valamennyi kedvezményt felajánlottak a végösszegből, így a számlát ha vonakodva is, de végül rendezték.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty, illusztráció)

szingapúr | átverés | rák | számla | étterem

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom