Close
Tíz napra rendőrök lepik el a határt egy összehangolt akció keretében Szlovákia és Csehország között

Tíz napra rendőrök lepik el a határt egy összehangolt akció keretében Szlovákia és Csehország között

Legalább tíz napig tart majd az összehangolt határellenőrzés huszonhét határátkelőn.

Az AP hírügynökség tájékoztatása szerint Csehország visszaállítja a határellenőrzést a szlovákiai határátkelőkön. Úgy tudni, az intézkedés csütörtökön lép életbe huszonhét határátkelőn, és legalább tíz napig fog tartani.

Az ellenőrzésben ötszázhatvan rendőr és vámos vesz részt.

A szlovák kormány kedden közölte, hogy elfogadják a cseh döntést, de szeretnék megvitatni azt uniós szinten is. A két ország közötti határ kétszázötvenegy kilométer hosszú, és az intézkedés ideje alatt pár kivételtől eltekintve

kizárólag ezeken keresztül lehet majd átlépni a cseh-szlovák határt.

A cseh belügyminisztérium közlése szerint az intézkedés bevezetése azt követően vált szükségessé, hogy idén közel tizenkétezer, főleg Szíriából érkezett illegális bevándorlót fogtak el az ország területén, emellett százhuszonöt embercsempészt le is tartóztattak. Az AP úgy tudja, ez több, mint ami tapasztalható volt a 2015-ös menekültválság idején.

(Forrás: AP, fotó: Getty, a kép csak illusztráció)

határellenőrzés | szlovákia | csehország

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram