Close
Mostantól teszt és karantén nélkül átutazhatunk Szlovákián

Mostantól teszt és karantén nélkül átutazhatunk Szlovákián

És még több enyhítés jön a Szlovákiába utazóknak. Lazsálásra viszont nem lesz időnk.

Hétfőtől harminc helyett száz kilométerről is lehet ingázni Szlovákiába a szomszédos országokból – tájékoztat róla az Új Szó szlovákiai magyar portálra hivatkozva az Index, valamint enyhítettek az országon való átutazás feltételein is.

Szintén újabb hír, hogy nem kell karanténba vonulnia április 26-tól azoknak a Szlovákiában, a határtól száz kilométeren belül dolgozó személynek, akinek a szlovák határtól számított száz kilométeren belül van átmeneti vagy állandó tartózkodási helye a szomszédos országban. Fel kell mutatniuk azonban egy hét napnál nem régebbi, negatív Covid-tesztet a határellenőrzésnél.

Azokra a szlovák állampolgárokra sem vár karantén, akik valamelyik szomszédos országban, a határátkelő száz kilométeres körzetében élnek, ám negatív teszttel nekik is kell rendelkezniük.

“A Szlovákia területén állandó vagy ideiglenes lakhelyre bejegyzett, és a szomszédos állam területén dolgozó ingázókra vonatkozó feltételek nem változnak” – mondta Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője.

Kivételek is vannak, hiszen teszt nélkül átléphetik a határt, és nem kell karanténba vonulniuk egyes, a mezőgazdaságban, az élelmiszeriparban és az erdészetben, az állattenyésztésben és az állategészségügyben dolgozóknak sem, ha a mentességüket jóváhagyja a szomszédos ország mezőgazdasági minisztériuma.

Emellett nem kell karanténba vonulniuk és tesztet felmutatniuk azoknak az uniós állampolgároknak és családtagjaiknak sem, akik Szlovákia területén keresztül egy másik uniós tagállamba utaznak.

Ennek feltétele az, hogy nem állhatnak meg Szlovákia területén (kivéve tankolni), és az országba való belépéstől számított

nyolc órán belül elhagyják Szlovákia területét.

Míg Szlovákia az átutazást könnyíti meg,  Magyarország hamarosan többletjogokat vezet be azok számára, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, valamint ugyanezt teszi Ausztria is.

(Fotók: Unsplash)

szlovákia | átutazás | nyolc óra | karantén | unió

FOLYTASD EZZEL

Ezért a ritka égi jelenségért érdemes lesz kimenni az udvarra a nap közepén

Budapestet is érinti ez a 46 éjszakás, folyami szuperhajós álomutazás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram