Ez az elragadó, szomszédos ország lehet Európa kalandturisztikai központja

Gyorsabban talpra állhat a turizmus, mint máshol. 

2024-re Szlovénia várhatóan 5,7 millióra növeli a külföldről érkező turisták számát,

ami huszonkét százalékos növekedést jelenthet a járvány előtti szinthez képest.

A vezető adatelemző vállalatként ismert GlobalData szerint a "kaland és sport" az ötödik legnépszerűbb üdüléstípus, és különösen kedvelt a Szlovéniát kiemelten preferáló csehek és hollandok körében.

Craig Bradley, a GlobalData turisztikai elemzője megjegyzi: "Szlovénia Európa leghihetetlenebb tájainak ad otthont, meglepő módon mégis sok turista elment mellette. A Szlovén Idegenforgalmi Hivatal közelmúltbeli kampánya azonban a kalandturizmusra, a természeti szépségekre és a nemzeti parkokra összpontosítva életre keltette."

A GlobalData harmadik negyedéves felmérésében részt vevők huszonhét százaléka jellemzően úgymond kalandközpontú utazást tervez.

A kalandturizmus Szlovénia néhány kulcsfontosságú piacán, például a Cseh Köztársaságban és Hollandiában is népszerű: a válaszadók negyven, illetve harminckét százaléka jelezte, hogy jellemzően ezt az üdüléstípust választja.

Bradley hozzáteszi: "Szlovénia reklámkampányának időzítése tökéletes. Sokan vágynak a friss levegőre és a zöld területekre az otthon töltött hónapok után. A kalandtripek iránti felgyülemlett kereslet miatt a nemzetközi turizmus hamarabb fog talpra állni Szlovéniában, mint Európa más országaiban."

Ha eddig nem érezted úgy, hogy meg kell látogatnod a déli szomszédainkat, most szerintünk fogod.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Getty Images, Pixabay)

élmény | turizmus | utazás | kereslet | talpra áll

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Különleges programok a Balatonnál decemberben! Kattints a részletekért!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom