Close
Ez az elragadó, szomszédos ország lehet Európa kalandturisztikai központja

Ez az elragadó, szomszédos ország lehet Európa kalandturisztikai központja

Gyorsabban talpra állhat a turizmus, mint máshol. 

2024-re Szlovénia várhatóan 5,7 millióra növeli a külföldről érkező turisták számát,

ami huszonkét százalékos növekedést jelenthet a járvány előtti szinthez képest.

A vezető adatelemző vállalatként ismert GlobalData szerint a “kaland és sport” az ötödik legnépszerűbb üdüléstípus, és különösen kedvelt a Szlovéniát kiemelten preferáló csehek és hollandok körében.

Craig Bradley, a GlobalData turisztikai elemzője megjegyzi: “Szlovénia Európa leghihetetlenebb tájainak ad otthont, meglepő módon mégis sok turista elment mellette. A Szlovén Idegenforgalmi Hivatal közelmúltbeli kampánya azonban a kalandturizmusra, a természeti szépségekre és a nemzeti parkokra összpontosítva életre keltette.”

A GlobalData harmadik negyedéves felmérésében részt vevők huszonhét százaléka jellemzően úgymond kalandközpontú utazást tervez.

A kalandturizmus Szlovénia néhány kulcsfontosságú piacán, például a Cseh Köztársaságban és Hollandiában is népszerű: a válaszadók negyven, illetve harminckét százaléka jelezte, hogy jellemzően ezt az üdüléstípust választja.

Bradley hozzáteszi: “Szlovénia reklámkampányának időzítése tökéletes. Sokan vágynak a friss levegőre és a zöld területekre az otthon töltött hónapok után. A kalandtripek iránti felgyülemlett kereslet miatt a nemzetközi turizmus hamarabb fog talpra állni Szlovéniában, mint Európa más országaiban.”

Ha eddig nem érezted úgy, hogy meg kell látogatnod a déli szomszédainkat, most szerintünk fogod.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Két év múlva karácsonykor már filmstúdió és sportaréna működhet az űrben
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom