Close
Ez az elragadó, szomszédos ország lehet Európa kalandturisztikai központja

Ez az elragadó, szomszédos ország lehet Európa kalandturisztikai központja

Gyorsabban talpra állhat a turizmus, mint máshol. 

2024-re Szlovénia várhatóan 5,7 millióra növeli a külföldről érkező turisták számát,

ami huszonkét százalékos növekedést jelenthet a járvány előtti szinthez képest.

A vezető adatelemző vállalatként ismert GlobalData szerint a “kaland és sport” az ötödik legnépszerűbb üdüléstípus, és különösen kedvelt a Szlovéniát kiemelten preferáló csehek és hollandok körében.

Craig Bradley, a GlobalData turisztikai elemzője megjegyzi: “Szlovénia Európa leghihetetlenebb tájainak ad otthont, meglepő módon mégis sok turista elment mellette. A Szlovén Idegenforgalmi Hivatal közelmúltbeli kampánya azonban a kalandturizmusra, a természeti szépségekre és a nemzeti parkokra összpontosítva életre keltette.”

A GlobalData harmadik negyedéves felmérésében részt vevők huszonhét százaléka jellemzően úgymond kalandközpontú utazást tervez.

A kalandturizmus Szlovénia néhány kulcsfontosságú piacán, például a Cseh Köztársaságban és Hollandiában is népszerű: a válaszadók negyven, illetve harminckét százaléka jelezte, hogy jellemzően ezt az üdüléstípust választja.

Bradley hozzáteszi: “Szlovénia reklámkampányának időzítése tökéletes. Sokan vágynak a friss levegőre és a zöld területekre az otthon töltött hónapok után. A kalandtripek iránti felgyülemlett kereslet miatt a nemzetközi turizmus hamarabb fog talpra állni Szlovéniában, mint Európa más országaiban.”

Ha eddig nem érezted úgy, hogy meg kell látogatnod a déli szomszédainkat, most szerintünk fogod.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Getty Images, Pixabay)

népszerű | utazás | járvány | élmény | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Ez várhat ránk az idén a horvát és osztrák sípályákon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram