Close
Szórakoztató, és még szép is! – Az 5 legjobban sikerült társasjáték dizájn

Szórakoztató, és még szép is! – Az 5 legjobban sikerült társasjáték dizájn

Vitán felül áll, hogy a különböző társasjátékok szerte a világon népszerű időtöltésnek számítanak. Nem hiába: kisebb és nagyobb létszámú társaságok és különböző korosztályok számára egyaránt készülnek izgalmasabbnál izgalmasabb játékok, amelyek általában praktikus csomagolásuknak köszönhetően bármely utazóbőröndbe beférnek.

Ráadásul ezek a játékok nem csak szaküzletek, hanem számos webáruház “polcain” is megtalálhatóak. A társasjátékok végtelen választékából némelyik kiemelkedően jól sikerült dizájnt kapott, mutatjuk, nekünk melyik 5 lett a kedvencünk.

  1. GÜS – Gük csodálatos világa

A Bohony Beatrix tervező nevéhez köthető családi vállalkozás, a Mabrushka 2017-ben dobta piacra ezt a művészi grafikájú társasjátékot. Különlegessége a magas színvonalú grafikai munka mellett, hogy ezek a kézműves termékek környezettudatos szemlélettel, újrahasznosított papírból készülnek. A játékosok Gük bőrébe bújva gyűjtögetnek varázserővel bíró dolgokat az erdőben, hogy megvédjék annak teremtményeit a fenyegető Morctól.

  1. Photosynthesis

A Photosynthesis névre keresztelt játéknak nem csak a kivitelezése, de az üzenete is gyönyörű. Annyira, hogy a Magyar Társasjáték Díj 2019-es versenyén különdíjat is kapott a megkapó témaválasztásért és a kivitelezésért. Ebben a stratégiai játékban ugyanis minden játékos egy-egy fafajtával van, a cél pedig nem más, mint hogy az adott fajjal minél nagyobb területen sikerüljön elterjedni, törekedve az éltető fény felé.

  1. Sagrada

A Sagrada Família pompája ihlette ezt a szuper családi társasjátékot, mely sikertörténetét a Kickstarternek köszönheti. A gyönyörű dizájn összetett tartalmat “takar”: a játék célja, hogy a játékosok komplex szabályrendszernek megfelelve színes dobókockákkal díszítsék ki a világhírű épület ólomüveg ablakait.

  1. Azul

Az Azul társasjáték kívül-belül az esztétikai érzékről szól, hiszen az ízléses dizájn mellett a játék lényege is abban rejlik, hogy színes csempéket kell gyűjteni, majd a táblán szép sorban elhelyezni. Nem csoda, hogy ezt az absztrakt, stratégiai játékot 2018-ban az év társasjátékának választották.

  1. Dixit

Listánk első helyezettje 2010-ben lett az év társasjátéka, ám azóta is töretlen sikernek örvend. A Dixit annyira elvont, hogy nehéz leírni annak, aki még nem próbálta. Az asszociáción alapuló játék során a játékosok gyönyörű és egyben különleges vagy éppen furcsa kártyák segítségével haladnak előre a pályán. Érdekessége, hogy kiválóan használható önismereti fejlődést segítő célokra is, ami nem csoda, hiszen megálmodója, Jean-Louis Roubira gyermekpszichológus eredetileg terápiás céllal kezdett el dolgozni az ötleten.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Hogyan alakulnak a glettelés árak?

Férfi pénztárca – milyen színt válasszak?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram