Close
Így néz ki egy szörfdeszka, ha egy illusztrátor álmodja meg

Így néz ki egy szörfdeszka, ha egy illusztrátor álmodja meg

Jean Jullien illusztrátor nem mindennapi szörfdeszka-kollekciót alkotott meg. A kézzel festett darabokat a tengerek élővilága ihlette, a végeredmény pedig egészen különleges lett.

A francia Fernand Surfboards és a Geoffray Sipoir együttműködésben készült kollekció négy különböző méretű szörfdeszkát tartalmaz, amelyeket Jullien tengeri élőlényekké illusztrált. Az egyik kék bálna lett, míg másikra egy fehér fóka került. A két kisebb deszka szürke és narancssárga halként született újjá.

Az illusztrátor a tervezés során az egyszerűségre törekedett, és inkább az volt a célja, hogy a szörfdeszkákat kontextusba helyezze, ugyanakkor el is játszadozzon a formákkal.

Az akrilfestékkel díszített sporteszközök védőburkot kaptak, és bár aktív sportolásra nem alkalmasak, a falat csodálatosan díszíthetik.

Jullien “lelkes amatőr szörfösként” definiálta saját magát, és azt mondta, számos párhuzam fellelhető a szörfözés és a festés között, ugyanis mindkettőt alakítják a természeti elemek, a várakozás izgalma, de ugyanúgy meghatározzák a hibák is, valamint az a vágy, hogy lelassítsuk a világ folyását.

Nem kell a világ végéig menni ahhoz, hogy fantasztikus szörfparadicsomokban szeljük a hullámokat. Európában is számos olyan partszakasz található, amelyek tökéletesek a kezdő, a középhaladó és a haladó szörfösök számára is.

(Forrás: Dezeen, fotók: Julien Binet)

FOLYTASD EZZEL
Látványos zebrákat festenek London utcáira
Méregdrága aranyszobor készült egy avokádós bagelről
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom