Close
Így néz ki egy szörfdeszka, ha egy illusztrátor álmodja meg

Így néz ki egy szörfdeszka, ha egy illusztrátor álmodja meg

Jean Jullien illusztrátor nem mindennapi szörfdeszka-kollekciót alkotott meg. A kézzel festett darabokat a tengerek élővilága ihlette, a végeredmény pedig egészen különleges lett.

A francia Fernand Surfboards és a Geoffray Sipoir együttműködésben készült kollekció négy különböző méretű szörfdeszkát tartalmaz, amelyeket Jullien tengeri élőlényekké illusztrált. Az egyik kék bálna lett, míg másikra egy fehér fóka került. A két kisebb deszka szürke és narancssárga halként született újjá.

Az illusztrátor a tervezés során az egyszerűségre törekedett, és inkább az volt a célja, hogy a szörfdeszkákat kontextusba helyezze, ugyanakkor el is játszadozzon a formákkal.

Az akrilfestékkel díszített sporteszközök védőburkot kaptak, és bár aktív sportolásra nem alkalmasak, a falat csodálatosan díszíthetik.

Jullien “lelkes amatőr szörfösként” definiálta saját magát, és azt mondta, számos párhuzam fellelhető a szörfözés és a festés között, ugyanis mindkettőt alakítják a természeti elemek, a várakozás izgalma, de ugyanúgy meghatározzák a hibák is, valamint az a vágy, hogy lelassítsuk a világ folyását.

Nem kell a világ végéig menni ahhoz, hogy fantasztikus szörfparadicsomokban szeljük a hullámokat. Európában is számos olyan partszakasz található, amelyek tökéletesek a kezdő, a középhaladó és a haladó szörfösök számára is.

(Forrás: Dezeen, fotók: Julien Binet)

kortárs művészet | design | sport | szörfdeszka | művészet

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram