Close
Európai sztrájkkörkép: erre készülj, ha májusban vagy júniusban utazol

Európai sztrájkkörkép: erre készülj, ha májusban vagy júniusban utazol

Az elmúlt hónapokban Európa-szerte fokozódtak a légi közlekedésben dolgozók munkabeszüntetései.

Vannak, akik a fizetésük megemelése, mások a munkakörülmények javítása vagy a munkavállalói jogok miatt tüntetnek. Az azonban biztos, hogy nem kevés fennakadásra kell felkészülnie annak, aki a közeljövőben repülni fog.

Olaszország

A pusztító árvíz miatt a szakszervezeti sztrájkokjat június 4-re halasztották a légi közlekedési dolgozók. Május 26-án huszonnégy órán keresztül tiltakoznak majd, ez pedig érintheti a villamos-, metró- és buszjáratokat. Pénteken az utasoknak késésekre és járattörlésekre kell számítaniuk. A vasúti dolgozók egyelőre nem közölték, csatlakoznak-e az általános sztrájkhoz.

Spanyolország

Folytatódik a munkabeszüntetés Spanyolországban is, ahol az Air Europa pilótái sztrájkolnak május 22. és május 26. között, valamint május 29-én és 30-án, június 1-jén, illetve június 2-án. Más spanyol légitársaságok pilótái is fontolgatják, hogy csatlakozzanak a tiltakozáshoz.

Franciaország

A nyugdíjkorhatár-emelés ellen tiltakozó franciák június 6-ára újabb országos sztrájkot hirdettek, a francia parlament június 8-án gyűlik össze.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty Images)

sztrájk | Európa | repülőtér | reptér

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Új szabályokkal találkoznak a magyarok a nyáron az egyik kedvenc horvát városukban

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram