Close
Fegyveresek támadtak a Mol üzemére, sok a halott

Fegyveresek támadtak a Mol üzemére, sok a halott

Iszlamista fegyveresek kedden megrohamoztak egy földgáz- és olajkitermelő üzemet Pakisztán északnyugati részén. A támadásban legalább négy rendőr és két biztonsági őr életét vesztette – adta hírül az Index a Reutersre és a helyi rendőrségre hivatkozva.

A legfeljebb ötven fegyveres által elkövetett támadás a Mol Pakistan Oil & Gas üzemben történt Hangu körzetben, az afgán határ közelében. A támadásért egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget.

A vállalat még nem reagált a támadás hírére.

Ugyanakkor az Index más, nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a támadás nem a Mol infrastruktúrája ellen történt. Úgy tudják, az elkövetők feltehetően tálibok voltak. A lap információi szerint az áldozatok között nincs Mol-alkalmazott, feltehetően négy katona és a biztonsági erők (korábban a katonaság kötelékében szolgáló) két fegyverese vesztette az életét.

(Forrás: Index, fotó: Getty. A kép csak illusztráció)

terrorcselekmény | terror | tálib | MOL | pakisztán

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram