Close
Íme a bizonyíték, hogy bármiből lehet látványos közösségi tér

Íme a bizonyíték, hogy bármiből lehet látványos közösségi tér

Az észt főváros kikötőjének épületét a Salto Architects és a Stuudio Tallinn építészirodák tervezték, a végeredmény egy többszintes közösségi tér lett.

A Salto Architects és a Stuudio Tallinn közös munkájának célja egy olyan tér létrehozása volt, amely egész évben vonzó lehet a turisták és a tallinniak számára is, így igazi négy évszakos közösségi térként funkcionálhat. Éppen ezért a tető hatalmas lépcsősorokat kapott, ahol az emberek

leülhetnek, beszélgethetnek és élvezhetik a tengerre nyíló csodálatos panorámát.

A tető kialakításának köszönhetően

rendezvényeknek, így kiállításoknak, vásároknak, koncerteknek is otthont adhat.

A sétány parkosított környezettel gazdagodott és egy részén játszótér is helyet kapott. A lépcsősor alatt barátságos étterem várja a látogatókat.

A kikötőépület alapvetően betonból készült, homlokzatán az üveg és a fa dominál. A belső tere egyszerű kialakítású, tágas váróterem mellett néhány iroda és mellékhelyiségek vannak benne.

A fenntarthatóság alapkövetelményként jelent meg, így az épület üzemeltetéséhez nap- és vízenergiát használnak.

(Forrás és fotók: Dezeen)

építészet | hajókikötő | kikötő | kortárs építészet | kikötőépület

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram