Close
Újra megnyit a világ egyik legkülönlegesebb útja

Újra megnyit a világ egyik legkülönlegesebb útja

A híres hófolyosót, a Tojama és Nagano prefektúra között vezető Tateyama Kurobét gyakran emlegetik Japán tetejeként.

A Yuki no Otani (Nagy Hóvölgy) néven is ismert, mintegy ötszáz méter hosszú útszakaszt húszméteres hófalak szegélyezik, amelyeket minden évben hókotrókkal faragnak ki gondosan.

A tavaszi újranyitás, mely idén április 15-én esedékes, minden évben különleges látványosság, most viszont egy újdonsággal is bővül az esemény: az utazók is lapátot ragadhatnak, hogy részt vegyenek az új útvonal kialakításában.

De annak sem kell aggódnia, aki nem tud ott lenni a megnyitón, mert a nyitvatartás utolsó hónapja, a június is kiváló időszak a látogatásra, amikor már kevesebben járnak erre, de a falak is még legalább tíz méter magasan állnak.

A nyári kiruccanás további előnye, hogy ilyenkor fehérfarkú hófajdot is láthatunk, amelyet a japánok Isten hírnökeként emlegetnek, mert a hiedelem szerint boldogságot hoz azoknak, akik találkoznak vele. További részletek az út weboldalán találhatók.

Nem ez az egyetlen japán látványosság, amelyhez a különleges vizuális élmény miatt sietnek a turisták, sőt, létezik egy ehhez hasonló, másik útszakasz is.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)  

Tateyama Kurobe | nyitás | japán | út | havas

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram