Close
A Wizz Airnél már sejtik, mikor lendül fel ismét a légi forgalom

A Wizz Airnél már sejtik, mikor lendül fel ismét a légi forgalom

Jövő év közepétől számít a légi utasforgalom fellendülésére a Wizz Air, a légitársaság addig is a költségszint kontroll alatt tartását tartja elsődleges feladatának, de folytatja az új repülőgépek átvételét.

A Váradi József vezette légitársaság a szeptember 30-ával zárult első féléves pénzügyi eredmény-beszámolójában azt írta, hetven százalékkal, 6,6 millióra csökkent az utasok száma az egy évvel korábbihoz képest, a járatok töltöttsége kilencvennégyről hatvannégy százalékra esett a járvány miatt bevezetett utazási korlátozások miatt.

A Wizz Air bevételei hetvenegy százalékkal 471 millió euróra estek, és a cég történelme során először a szolgáltatások után beszedett kiegészítő árbevétel meghaladta a jegyértékesítésből származó bevételt. Előbbi 269 millió, utóbbi 201 millió euró volt az első fél évben. A kiadások ennél kisebb mértékben, negyvenhárom százalékkal csökkentek, 716 millió euróra. A társaság adózás és értékcsökkenés előtti eredménye tizenhét millió euró volt, szemben a tavalyi 607 millióval, az adózott eredmény pedig 243 millió euró veszteséget mutatott. Tavaly ugyanebben az időszakban 368 millió eurós nyereség keletkezett.

Előrejelzésében a Wizz Air azzal számolt, hogy tavasztól újra megindulhat a forgalom növekedése. A társaság jelenleg 1,6 milliárd euró szabad készpénzállománnyal rendelkezik, ha a teljes flottát le kell állítani, akkor hetven millió euróba kerül majd naponta a cég üzemeltetése. A cég továbbá közölte: március 31-ig további öt repülőgéppel százharminchét darabra emelkedik a flottában lévő Airbus A320-as családú gépek száma, és jövőre százötvenkilenc darabos gépparkkal terveznek, jövő novemberig az összes új gép finanszírozása megoldott.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash, Getty Images)

magyar | repülés | jövő | légitársaság | légi közelekedés

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mennyit spórol Budapest a karácsonyi fények hiányán

Ezekben az európai országokban nincsenek biztonságban a házak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram