Close
A Wizz Airnél már sejtik, mikor lendül fel ismét a légi forgalom

A Wizz Airnél már sejtik, mikor lendül fel ismét a légi forgalom

Jövő év közepétől számít a légi utasforgalom fellendülésére a Wizz Air, a légitársaság addig is a költségszint kontroll alatt tartását tartja elsődleges feladatának, de folytatja az új repülőgépek átvételét.

A Váradi József vezette légitársaság a szeptember 30-ával zárult első féléves pénzügyi eredmény-beszámolójában azt írta, hetven százalékkal, 6,6 millióra csökkent az utasok száma az egy évvel korábbihoz képest, a járatok töltöttsége kilencvennégyről hatvannégy százalékra esett a járvány miatt bevezetett utazási korlátozások miatt.

A Wizz Air bevételei hetvenegy százalékkal 471 millió euróra estek, és a cég történelme során először a szolgáltatások után beszedett kiegészítő árbevétel meghaladta a jegyértékesítésből származó bevételt. Előbbi 269 millió, utóbbi 201 millió euró volt az első fél évben. A kiadások ennél kisebb mértékben, negyvenhárom százalékkal csökkentek, 716 millió euróra. A társaság adózás és értékcsökkenés előtti eredménye tizenhét millió euró volt, szemben a tavalyi 607 millióval, az adózott eredmény pedig 243 millió euró veszteséget mutatott. Tavaly ugyanebben az időszakban 368 millió eurós nyereség keletkezett.

Előrejelzésében a Wizz Air azzal számolt, hogy tavasztól újra megindulhat a forgalom növekedése. A társaság jelenleg 1,6 milliárd euró szabad készpénzállománnyal rendelkezik, ha a teljes flottát le kell állítani, akkor hetven millió euróba kerül majd naponta a cég üzemeltetése. A cég továbbá közölte: március 31-ig további öt repülőgéppel százharminchét darabra emelkedik a flottában lévő Airbus A320-as családú gépek száma, és jövőre százötvenkilenc darabos gépparkkal terveznek, jövő novemberig az összes új gép finanszírozása megoldott.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ezt a légitársaságot kerüljük, ha csak tudjuk
Nagyot újít a spirituális utazók egyik kedvenc úti célja
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom