Close
Ennél a látványos dizájnerkórusnál senki nem énekli szebben a Jingle Bells-t

Ennél a látványos dizájnerkórusnál senki nem énekli szebben a Jingle Bells-t

A Teenage Engineering legújabb remekművén klasszikus dalokat vagy saját szerzeményeket is elő lehet adni.

Az ünnepi szezon kezdetét egy fantasztikus kórussal nyitotta meg a Teenage Engineering, amelyet garantáltan minden zenerajongó imádni fog.  Olyan fából készült babakollekciót alkottak meg, amelyek önállóan tudnak énekelni, de

egymáshoz kapcsolva varázslatos kórust alkothatnak.

Minden baba tömör bükkfából, kézzel készült, a belsejükben pedig egy hangszóró kapott helyet, amelyek négy órán keresztül tudják egy töltéssel szolgáltatni a szebbnél szebb muzsikát. A babákat úgy tudjuk irányítani, ha játszunk velük:

a fejükre koppintva szüneteltetni vagy újra indítani lehet a zenét, jobbra vagy balra döntve a hangerőt szabályozhatjuk.

A babák megjelenéséhez a világ különböző kultúrájából merítették az ihletet,

az énekhangokat pedig a „személyiségükhöz” társították. Az Olaszország által inspirált Carlo bariton, az egyiptomi Hatsepszut mezzoszoprán, az orosz Olga pedig kontralt hangszínen szólal meg.

A babák szólót is tudnak énekelni, de ha testvéreikkel párosítjuk össze, kórusként funkcionálnak. Huszonkét előre beprogramozott zeneszám közül lehet választani, melyek között megtalálhatók Bach és Beethoven klasszikusai is.

Mindezek mellett saját szerzeményeket is elő tudnak adni.

A babák egyenként nagyjából 250 dollárba kerülnek, a teljes kórusért pedig kétezer dollárt, vagyis nagyjából 813 ezer forintot kell fizetni.

(Forrás: RobbReport, fotók: Teenage Engineering)

design | hangszóró | karácsony | dizájn | dizájner tárgy

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram