Close
Ha vannak téglarajongók, akkor ők biztosan imádni fogják Brooklyn új irodaházát

Ha vannak téglarajongók, akkor ők biztosan imádni fogják Brooklyn új irodaházát

Egy kis Szilícium-völgy költözött New York Willamsburgjébe.

Elkészült Brooklyn egyik legújabb irodája, a környék ipari jellegét és örökségét magára öltő 25 Kent. A Hollwich Kusner stúdió által tervezett monstrumhoz hasonló kereskedelmi irodaprojektet ötven éve nem látott a városrész.

A negyed egyedi karakterét és erősen indusztriál hangulatát megjelenítő tégla- és üvegépület modern közösségi térként és keltetőként működik:

elsősorban innovátorok, induló vállalkozások és csúcstechnológiában utazó szakemberek gyűjtőhelye.

Ipari mennyiségű téglát használtak fel az építéséhez, amelyek főként a közeli raktárak anyagára és arányaira utalnak.

A hétszintes épület elsőre meghökkentő, egyenetlen elosztású lépcsőzetes formát kapott hatalmas méretű (négy és fél méteres) ablakokkal, hogy azok egyrészt rengeteg fényt eresszenek át, másrészt a Manhattant és és Brooklynt láttatni engedő csodás panorámája segítsen kicsit az inspirálódásban.

Az utcafronton találhatók az épület kiszolgáló kiskereskedelmi egységei, éttermek, üzletek és kávézók, de ennél sokkal izgalmasabb, hogy a sétálóutca folytatólagosan áthalad az épület központi részén. A sétány a Bushwick Inlet Parkot és a William Vale hotelt köti össze.

Ahogy Matthias Hollowich, a HWKN társalapítója elmondta, Williamsburg energiájával töltötték meg az épületet, hogy egy olyan kreatív helyet hozzanak létre, amely összeköti a vállalkozókat a közösséggel, és ahol a bérlők energikus, inspiratív és ösztönző munkahelyen dolgozhatnak, valamint segíthetik egymást, legyen szó induló vagy már befutott projektekről.

Odabent többféle, kiválóan felszerelt munkaállomást rendeztek be; lehetőség van nyitott, egy légterű irodában alkotni, de természetesen annak is kínálnak alternatívát, aki inkább elvonulna egy csendes szobába a gondolataival. Konferenciatermek, tárgyalók és közös helyiségek is rendelkezésre állnak, mint ahogy jó néhány fürdőszobát, konyhát, öltözőt, zuhanyzót, sőt még fitneszközpontot is találni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Ty Cole)

 

 

 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom