Close
Ha vannak téglarajongók, akkor ők biztosan imádni fogják Brooklyn új irodaházát

Ha vannak téglarajongók, akkor ők biztosan imádni fogják Brooklyn új irodaházát

Egy kis Szilícium-völgy költözött New York Willamsburgjébe.

Elkészült Brooklyn egyik legújabb irodája, a környék ipari jellegét és örökségét magára öltő 25 Kent. A Hollwich Kusner stúdió által tervezett monstrumhoz hasonló kereskedelmi irodaprojektet ötven éve nem látott a városrész.

A negyed egyedi karakterét és erősen indusztriál hangulatát megjelenítő tégla- és üvegépület modern közösségi térként és keltetőként működik:

elsősorban innovátorok, induló vállalkozások és csúcstechnológiában utazó szakemberek gyűjtőhelye.

Ipari mennyiségű téglát használtak fel az építéséhez, amelyek főként a közeli raktárak anyagára és arányaira utalnak.

A hétszintes épület elsőre meghökkentő, egyenetlen elosztású lépcsőzetes formát kapott hatalmas méretű (négy és fél méteres) ablakokkal, hogy azok egyrészt rengeteg fényt eresszenek át, másrészt a Manhattant és és Brooklynt láttatni engedő csodás panorámája segítsen kicsit az inspirálódásban.

Az utcafronton találhatók az épület kiszolgáló kiskereskedelmi egységei, éttermek, üzletek és kávézók, de ennél sokkal izgalmasabb, hogy a sétálóutca folytatólagosan áthalad az épület központi részén. A sétány a Bushwick Inlet Parkot és a William Vale hotelt köti össze.

Ahogy Matthias Hollowich, a HWKN társalapítója elmondta, Williamsburg energiájával töltötték meg az épületet, hogy egy olyan kreatív helyet hozzanak létre, amely összeköti a vállalkozókat a közösséggel, és ahol a bérlők energikus, inspiratív és ösztönző munkahelyen dolgozhatnak, valamint segíthetik egymást, legyen szó induló vagy már befutott projektekről.

Odabent többféle, kiválóan felszerelt munkaállomást rendeztek be; lehetőség van nyitott, egy légterű irodában alkotni, de természetesen annak is kínálnak alternatívát, aki inkább elvonulna egy csendes szobába a gondolataival. Konferenciatermek, tárgyalók és közös helyiségek is rendelkezésre állnak, mint ahogy jó néhány fürdőszobát, konyhát, öltözőt, zuhanyzót, sőt még fitneszközpontot is találni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Ty Cole)

 

 

 

25 kent | ipari | hangulat | iroda | williamsburg

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram