Close
Egy mérvadó utazási magazin olyan helyre rakta Budapestet, amire nagyon nem számítottunk

Egy mérvadó utazási magazin olyan helyre rakta Budapestet, amire nagyon nem számítottunk

A tekintélyes Condé Nast Traveler magazin hat olyan helyet ajánl a nagyvilágból, melyek vagy arra ösztönöznek, hogy elmeneküljünk a vacogtató hidegből, vagy pont ellenkezőleg: még erősebben szorítsuk magunkhoz a telet. Melegséggel tölti el a szívünket, hogy a cikkbe bekerült Budapest is. 

Chile

Bár a Patagóniát körülvevő misztikum lassan oszladozni látszik, a területen megbújó hófödte vulkánok, a festői sivatagok és az Andok lábánál burjánzó századeleji szőlőültetvények azért még mindig érintetlennek számítanak, hiába fedezik fel egyre többen a helyet, ahol Grant kapitány hajója elveszett a messzeségben.

A déli féltekén tomboló nyárias időjárás az egyik ok, ami az utazót a szűk ország kevésbé kitaposott ösvényeire csalogatja. Az aktív vulkánok, a jeges tavak, a Colchauga-völgyi borkóstolók, vagy a vidéki ízekkel hívogató éttermek ugyanúgy kihagyhatatlannak tűnnek, mint egy holdfényes séta a világ legszárazabb sivatagának tartott Atacamában.

Jackson, Egyesült Államok

December elején nem tűnik triviálisnak a télből télbe utazás, mert bizonyára többen vannak olyanok, akik az itthoni mínuszok elől elrohanva inkább a trópusokon bekkelnék ki az ünnepekig hátralévő időt, de a téli álmok otthonának tekinthető wyomingi üdülőváros miatt érdemes lehet kivételt tenni.

A havas-jeges sportok hódolóinak ideálisabb célpont nem nagyon létezik: az összes téli műfaj kipróbálható a síeléstől kezdve a kutyaszánhúzáson át egészen egy fagyos szafariig – merthogy ilyen is akad.

A közeli Grand Teton Nemzeti Parkban és a Yellowstone Nemzeti Parkban tartott túrákon a szarvasra emlékeztető Vapitivel és bölényekkel ismerkedhetünk meg közelebbről.

Budapest

A Kelet Párizsának nevezi a magazin fővárosunkat, melyet az „Osztrák–Magyar Monarchia koronaékszere” jelzővel is ellát.

Mi tudjuk a legjobban, mennyire betaláltak ezek a dicséretek, hiszen Budapest irtózatos fejlődésen ment keresztül az utóbbi években, nem véletlenül ömlenek hozzánk a turisták.

A cikk szerint a város építészete kiemelkedő; a Duna partján fekvő impozáns épületek, a paloták, a parkok és a kilátóhelyek mind-mind igazolják, miért áll Budapest mostanság előkelő helyen a kötelező látnivalók toplistáján. Kiemeli még az Európa legjobb szállodái között évről évre felbukkanó Aria Hotelt, melynek főként szezonális tetőtéri bárjáról és az étterméről regél.

Tetiaroa, Francia Polinézia

A legfelsőbb ligákban fellelhető végcélok egyike ez a privát tulajdonú atoll a Társaság-szigeteken.

Mindössze hat négyzetkilométeren terül el, és korábban arról volt nevezetes, hogy a színészóriás Marlon Brando birtokolta – egészen pontosan kilencvenkilenc esztendőre kölcsönkapta Francia Polinéziától.

A kényeztetéshez és az elvonuláshoz (Barack Obama itt pötyögte le a memoárját) tökéletesen alkalmas paradicsomban harmincöt magánvilla, spa, kutatóállomás, személyzeti falu és magánrepülőtér is megtalálható, és persze, csönd, kényelem, nyugalom.

Stowe, Egyesült Államok

Még egy hófehér terület, amely napjainkban a családok körében számít divatosnak. Vermontban ötszázmillió dollárból húzták fel a télisportcentrumot, ahol természetesen síelni és snowboardozni lehet, illetve a vadabb elfoglaltságokra vágyók kipróbálhatják a jégmászást is. A filmforgatási helyszíneket idéző kisváros környéken magánlakásokat és kabinokat bérelhetünk az ott tartózkodás idejére, és ha ne adj’ isten meguntuk a szikrázó havon csúszkálást vagy a sífutást, hatalmas szabadtéri jégpályán korcsolyázhatunk, vagy beltéri sziklamászó falon ostromolhatjuk a csúcsot. Pihenéshez bőrápolással babusgató wellness-kezelések járnak.

Sanghaj, Kína

A hatalmas ország gyorsan fejlődő városai közül sokáig ignorálták a turisták, de Sanghaj visszatért. A félszigeten elterülő metropolisz esténként káprázatos látványt nyújt fényorgiában úszó felhőkarcolóival. Kína legnagyobb ipari városa elsősorban azoknak ajánlott, akik nem készülnek ki a tömegtől, hiszen a Távol-Kelet ipari központjában két és fél magyarországnyi ember zsúfolódik össze.

Kevés történelmi jelentőségű hellyel tud szolgálni, ezért pazar panorámájú rooftopjai vagy Michelin-csillagos éttermei vonzzák főként a látogatókat, nem beszélve a 632 méter magas Sanghaj-toronyról.

sanghaj | chile | budapest | stowe | tetiaroa

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram