Close
Teljesen kiürült a magyarok egyik kedvenc ázsiai üdülőhelye

Teljesen kiürült a magyarok egyik kedvenc ázsiai üdülőhelye

Kongó utcák, üres strandok.

Thaiföld a hazai utazók egyik legkedveltebb téli célállomása, ám mivel az ország 2020 áprilisában bezárt, az évi  negyvenmillió turistának csak a negyede érkezett az országba. Egy Thaiföldön élő ausztrál YouTuber videón mutatta be, mennyire kihaltak Phuket egykor zsúfolásig megtelt utcái és strandjai.

Az országba természetesen nem tilos beutazni, de a turistáknak tíznapos karanténba kell vonulniuk saját költségen, és ez olyan feltétel, ami a nyaralók jelentős részét eltántorítja. A hatóságok némi könnyítést vezettek be februárban, a beoltott utazóknak ugyanis már csak hét napra kell karanténba vonulniuk.

Pattaya strandjai is kihaltak

Fontos, hogy a hatóság számára az felel meg beoltott személynek, aki az országba lépés előtt három hónappal kapta meg a vakcinát, és még ezeknek az utazóknak is fel kell mutatniuk egy 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus tesztet.

Üres utca Phuketben: milliók veszítették el a megélhetésüket a turizmus leállása miatt

A 70 milliós Thaiföldön eddig egyébként 27 497 embert oltottak be kínai vakcinával. Az állam 61 millió adag AstraZeneca vakcinát is rendelt, amelyeket a tervek szerint júniusban kezdenek el beadni a thai állampolgároknak.

Az elhagyatott Bangla sétálóutca a Patong Beachen idén januárban 
A rendszerint nyüzsgő Jungceylon bevásárlóközpont a Patong Beach közelében szintén üres 

MattyV szerint mindezek ellenére Thaiföld remek hely, és szerinte mindenképpen érdemes felkeresni a délkelet-ázsiai országot.

Európában se alakul biztatóan a helyzet, Olaszország és déli szomszédunk is bezár március második felére.

FOLYTASD EZZEL
Több korlátozáson is jelentősen enyhítettek már ebben a szomszédos országban
Ilyen programlehetőség még nem volt a Buckingham Palota történetében
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom