Close
Teljesen kiürült a magyarok egyik kedvenc ázsiai üdülőhelye

Teljesen kiürült a magyarok egyik kedvenc ázsiai üdülőhelye

Kongó utcák, üres strandok.

Thaiföld a hazai utazók egyik legkedveltebb téli célállomása, ám mivel az ország 2020 áprilisában bezárt, az évi  negyvenmillió turistának csak a negyede érkezett az országba. Egy Thaiföldön élő ausztrál YouTuber videón mutatta be, mennyire kihaltak Phuket egykor zsúfolásig megtelt utcái és strandjai.

Az országba természetesen nem tilos beutazni, de a turistáknak tíznapos karanténba kell vonulniuk saját költségen, és ez olyan feltétel, ami a nyaralók jelentős részét eltántorítja. A hatóságok némi könnyítést vezettek be februárban, a beoltott utazóknak ugyanis már csak hét napra kell karanténba vonulniuk.

Pattaya strandjai is kihaltak

Fontos, hogy a hatóság számára az felel meg beoltott személynek, aki az országba lépés előtt három hónappal kapta meg a vakcinát, és még ezeknek az utazóknak is fel kell mutatniuk egy 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus tesztet.

Üres utca Phuketben: milliók veszítették el a megélhetésüket a turizmus leállása miatt

A 70 milliós Thaiföldön eddig egyébként 27 497 embert oltottak be kínai vakcinával. Az állam 61 millió adag AstraZeneca vakcinát is rendelt, amelyeket a tervek szerint júniusban kezdenek el beadni a thai állampolgároknak.

Az elhagyatott Bangla sétálóutca a Patong Beachen idén januárban 
A rendszerint nyüzsgő Jungceylon bevásárlóközpont a Patong Beach közelében szintén üres 

MattyV szerint mindezek ellenére Thaiföld remek hely, és szerinte mindenképpen érdemes felkeresni a délkelet-ázsiai országot.

Európában se alakul biztatóan a helyzet, Olaszország és déli szomszédunk is bezár március második felére.

koronavírus | oltás | ázsia | thaiföld | phuket

FOLYTASD EZZEL

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Megvan Európa idei legjobb úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram