Close
Teljes zárlatot rendelnek el az egyik szomszédos országban

Teljes zárlatot rendelnek el az egyik szomszédos országban

Néhány nappal azután, hogy Ausztria hétfőtől kijárási tilalmat vezetett be az oltatlanok számára, most teljes zárlatot vezet be.

Alexander Schallenberg kancellár bejelentette, hogy a lezárás legalább tíz napig fog tartani. Ennek értelmében hétfőtől kijárási tilalom lép életbe, kötelező a maszkviselés a zárt helyeken, 2022. február 1-jétől pedig törvényileg köteleznének mindenkit az oltás beadatására.

Utóbbit a rekordszámú megbetegedéssel és Nyugat-Európa egyik legalacsonyabb átoltottsági arányával indokolta. „Nem akarunk ötödik hullámot” – mondta Schallenberg. Az oltatlanok számára a korlátozás a tíz nap letelte után is érvényben marad.

(Forrás: BBC, fotók: Getty Images)

koronavírus | teljes | ausztria | lezárás | tíz nap

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram