Close
Vagány független platform indult a fiatal magyar dizájnerekért

Vagány független platform indult a fiatal magyar dizájnerekért

Elindult a Terike!

A Terike from Budapest hiánypótló szerepet tölt be – Magyarországon elsőként a reflektorfénybe helyezi azokat a tehetséges divattervezőket, akik hallgatóként és pályakezdőként kevés lehetőséget és figyelmet kapnak a magyar divatszcénában.

Évente több tucat fiatal végezi el a művészeti képzések alap- és mesterképzését, és diplomamunkájukat a szakmabeliek előtt mutathatják be divatbemutatók keretein belül (erre idén persze nem volt lehetőség). Pályakezdő tervezőként viszont kevesen tudnak érvényesülni, ugyanis karrierjük beindításához nem sok segítséget kapnak.

Nagyon kevés állami és még kevesebb független támogatás igénylésére van lehetőség, emellett a közösségi médiaplatformokon kívül nem sok helyen tudják bemutatni aktuális projektjeiket. Erre kíván megoldást nyújtani a Terike from Budapest, amely ugródeszkát jelenthet a tehetséges dizájnerek számára.

A Terike from Budapest Instagram-oldal 2020 júniusa óta gyűjti össze azokat a felsőoktatásban tanuló vagy nemrég végzett hazai tervezőket, akik aktívan alkotnak a diploma megszerzése után is. Istvánffy Emma és Szarvas Valentin, a független platform két alapítója

azért választotta a Terike from Budapest nevet, mert korábban gyakran előfordult, hogy varrónőként aposztrofálta őket a környezetük.

Ezzel részben egyetértenek, mert dizájnerként érteniük kell a kivitelezéshez, de hangsúlyozzák, hogy valójában két teljesen különböző szakmáról van szó. A weboldal elindulása előtt a Terike csapata tovább bővült: a magazin tartalmáról Tamás Cinti, Kádi Vivien és Jakab Tímea Diána gondoskodik, emellett több vendégszerző írása is megjelenik az oldalon.

A Terikebudapest.com weboldalt jelenleg huszonhét pályakezdő tervező munkái színesítik. Az ő portfóliójuk folyamatosan frissül, a nevük alatt mindig megtalálhatók az aktuális kollekciók, projektek. Az indulás óta a Terike első editorialja is elkészült: a „What goes aro und comes around goes around…” nevet viselő fotósorozatot Demeter Vanda készítette. A képeken Makláry Karina, Tóth Lala és Erdei Anna munkái láthatók.

Ez is érdekelhet:

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom