Close
Van egy borkészítési folyamat, amihez nem lehet hit nélkül hozzáállni

Van egy borkészítési folyamat, amihez nem lehet hit nélkül hozzáállni

Egy dél-szlovákiai faluban, Strekovban járunk, ahol Sütő Zsolt borász mesél arról, miért döntött úgy, hogy elhagyja a borkészítés hagyományos folyamatát, és a legtisztább, legtermészetesebb formában állítja elő a bort. 

A Terroir Squad által készített videóban Sütő Lajkó Félix dallamaira avat be a borászattal kapcsolatos filozófiájába. Ahogy mondja, a bor nyolcezer éven át kíséri az emberiséget, nyolcezer éven keresztül elkészül, valóságos misztériumnak tekinthető. Szerinte ezekhez a gyökerekhez kell visszamenni, mert elkészíthetők ezek a borok. Bár a mostani elvárások miatt nem pontosan ugyanolyak lesznek, de megfelelő nyitottsággal, valamint elfogadással olyan ízeket, értéket kaphatunk, amit hívhatunk természetes bornak (semmi sincs hozzáadva és semmi nincs elvéve belőle).

Azt szeretné, hogy az emberek fölébredjenek, és jobban megértsék a természetet. Gondolkozzanak el az élet szépségén, a komfortizmus, a kényelem és olcsóság helyett pedig valami más vezérelje az életüket, és inkább próbálják megismerni saját magukat. Egy kissé feledésbe merült értékrend után vágyakozik, ami szerinte a boron keresztül elérhető.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

bor | borkészítés | borász | természetes bor | video

FOLYTASD EZZEL

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Új-Zéland déli szigetének rejtélyekkel teli szépségére nehéz szavakat találni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Az álom és ébrenlét varázslatos világába repít az idei S/ALON Budapest lakástrend kiállítás
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom