Close
Van egy borkészítési folyamat, amihez nem lehet hit nélkül hozzáállni

Van egy borkészítési folyamat, amihez nem lehet hit nélkül hozzáállni

Egy dél-szlovákiai faluban, Strekovban járunk, ahol Sütő Zsolt borász mesél arról, miért döntött úgy, hogy elhagyja a borkészítés hagyományos folyamatát, és a legtisztább, legtermészetesebb formában állítja elő a bort. 

A Terroir Squad által készített videóban Sütő Lajkó Félix dallamaira avat be a borászattal kapcsolatos filozófiájába. Ahogy mondja, a bor nyolcezer éven át kíséri az emberiséget, nyolcezer éven keresztül elkészül, valóságos misztériumnak tekinthető. Szerinte ezekhez a gyökerekhez kell visszamenni, mert elkészíthetők ezek a borok. Bár a mostani elvárások miatt nem pontosan ugyanolyak lesznek, de megfelelő nyitottsággal, valamint elfogadással olyan ízeket, értéket kaphatunk, amit hívhatunk természetes bornak (semmi sincs hozzáadva és semmi nincs elvéve belőle).

Azt szeretné, hogy az emberek fölébredjenek, és jobban megértsék a természetet. Gondolkozzanak el az élet szépségén, a komfortizmus, a kényelem és olcsóság helyett pedig valami más vezérelje az életüket, és inkább próbálják megismerni saját magukat. Egy kissé feledésbe merült értékrend után vágyakozik, ami szerinte a boron keresztül elérhető.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom