Tervező - Hét tanács a legjobb kiválasztásához

Fontos, hogy a megfelelő tervezőt válasszuk akkor, amikor építkezésre adjuk a fejünket, hiszen csak hozzáértő szakértelemmel lehet időtálló otthont létrehozni. A következőkben jöjjön hét tipp, amik segítik a legjobb tervező kiválasztását.

1. Hasznos tanáccsal segíti már a telekválasztást is.

Egy jó építész iroda, mint például a kulcsrakészház.hu, már a telek kiválasztásánál segíthet nekünk és megoszthatja velünk a ház elrendezésével kapcsolatos tanácsait. Például: a kiszemelt telekre mekkora méretű, hány emeletes épület építhető, milyen tájolás alakítható ki és mekkora kertrészben lehet gondolkodni. Rossz telekválasztás esetén a kivitelezés jelentősen drágább lehet. 

2. A jogi ügyekkel is képben van

Az építésznek nem elég csak a tervezőasztalnál rajzolnia, ismernie kell az aktuális jogszabályokat az építkezésekre vonatkozóan. Ugyanígy tisztában kell lennie azzal is, hogy miként kell beadni engedélyeztetésre a végső építészeti tervet, és a tőle telhető legjobban tudnia kell kalkulálni az időket is (nyilvánvalóan a hatósági ügyintézés folyamatára nincs ráhatása).

3. Félszavakból is megérti a megrendelőt

Az ideális tervező képes megérteni az elképzeléseinket és gyorsan átlátni, hogy milyen otthont szeretnénk. Emellett felhívhatja a figyelmünket költségcsökkentési lehetőségre is vagy éppen az energiahatékony megoldásokra, amelyek a növekvő rezsiárak miatt egyre népszerűbbek és szükségesek.

4. Egy jó szakember névjegye mindig a táskájában van

A jó építész ismérve, hogy az évek során olyan szakmai grémiumot épített ki maga körül, amelynek tagjai megbízhatóak, megfelelő színvonalon végzik a munkát, legyen szó generálkivitelezőről, kőművesről vagy éppen villanyszerelőről, és bármikor ajánlhatók.

5. Madarat tolláról, építészt házáról

Mi beszédesebb annál, mint egy kész ház? Amikor építészt keresünk, érdemes felkeresnünk néhány házat azok közül, amiket referenciaként feltüntetett a honlapján. Azért is fontos a referenciamunkák megtekintése, mert így tudjuk eldönteni, hogy az a stílus, amelyben ő tervez, közel áll-e hozzánk.

6. A jó építész figyel

Az első találkozás alkalmával figyeljük meg, hogy milyen mértékben veszi számításba a tervező a személyes igényeinket és életstílusunkat. Az építész és ügyfele közötti bizalom és együttműködési képesség kulcsfontosságú. 

7. Az apróbetűs rész is nagyban látszódik

Végül pedig a szerződés. Az építésszel kötött szerződés legyen egyértelmű, ne hagyjunk ki részleteket és ellenőrizzük, hogy a tervezési díj pontosan tartalmazza-e azokat a szolgáltatásokat, amelyeket mi elvárunk.

Az építész kiválasztása egy fontos lépés otthonunk tervezése során és azáltal, hogy alaposan megfontoljuk a fent említett szempontokat, biztosíthatjuk, hogy álmaink otthona valóra váljon.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom