Close
Tavasztól megadóztatja a turistákat ez a nálunk is népszerű úti célnak számító ország

Tavasztól megadóztatja a turistákat ez a nálunk is népszerű úti célnak számító ország

Amit korábban még csak lebegtettek, gyakorlatilag biztossá vált: szerdán bejelentették, hogy Thaiföld áprilistól minden egyes turistát megadóztat.

A javasolt adót – amely a kormány fenntartható turizmusra vonatkozó terveihez tartozik –, a turisztikai attrakciók fejlesztésére és a költségeket megfizetni nem tudó külföldiek egészségbiztosításának fedezésére fordítanák (korábban ugyanis előfordult, hogy ezek a költségek az államot terhelték).

Thaiföldön jelenleg szigorú szabályok vannak érvényben a járvány miatt, többek között megkövetelik a beutazási engedély igénylését, bizonyos helyeken szállodában letöltendő kötelező karantén van érvényben, és igazolni kell legalább ötvenezer dollár értékben kötött Covid-egészségbiztosítási fedezetet. Thaiföld a napokban felfüggesztette a Test and Go programot, amely lehetővé tette a turisták számára, hogy utazásuk kezdetén negatív PCR-tesztekkel megússzák a karantént.

Ami az adó konkrét összegét illeti, a háromszáz baht (kb. 2800 forint) illetéket beleszámolják majd a repülőjegyek árába.

Az idegenforgalmi adó nem számít újdonságnak: Bhután aktívan küzd a tömegturizmus ellen a fejenkénti napi 250 dolláros adójával, míg Horvátországban tíz kunát (kb. ötszáz forintot) szednek fejenként és éjszakánként, a bevételt pedig a városok, a megyék, a Horvát Idegenforgalmi Hivatal (HTZ) és a Vöröskereszt kapja meg.

Eközben Velence – amely az elmúlt években rettenetesen megszenvedett a tömegturizmus miatt – azt tervezi, hogy fejenként három és tíz euró közötti összeget számít fel a városba érkezőktől, attól függően, hogy fő-, utó-, vagy előszezonban látogatnak el a lagúnák városába,

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

thaiföld | turisták | április | adó | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezt a titkos nyelvet használják egymás közt az utaskísérők

Eltörli a korlátozásokat a magyarok egyik kedvenc téli úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram