Close
Tavasztól megadóztatja a turistákat ez a nálunk is népszerű úti célnak számító ország

Tavasztól megadóztatja a turistákat ez a nálunk is népszerű úti célnak számító ország

Amit korábban még csak lebegtettek, gyakorlatilag biztossá vált: szerdán bejelentették, hogy Thaiföld áprilistól minden egyes turistát megadóztat.

A javasolt adót – amely a kormány fenntartható turizmusra vonatkozó terveihez tartozik –, a turisztikai attrakciók fejlesztésére és a költségeket megfizetni nem tudó külföldiek egészségbiztosításának fedezésére fordítanák (korábban ugyanis előfordult, hogy ezek a költségek az államot terhelték).

Thaiföldön jelenleg szigorú szabályok vannak érvényben a járvány miatt, többek között megkövetelik a beutazási engedély igénylését, bizonyos helyeken szállodában letöltendő kötelező karantén van érvényben, és igazolni kell legalább ötvenezer dollár értékben kötött Covid-egészségbiztosítási fedezetet. Thaiföld a napokban felfüggesztette a Test and Go programot, amely lehetővé tette a turisták számára, hogy utazásuk kezdetén negatív PCR-tesztekkel megússzák a karantént.

Ami az adó konkrét összegét illeti, a háromszáz baht (kb. 2800 forint) illetéket beleszámolják majd a repülőjegyek árába.

Az idegenforgalmi adó nem számít újdonságnak: Bhután aktívan küzd a tömegturizmus ellen a fejenkénti napi 250 dolláros adójával, míg Horvátországban tíz kunát (kb. ötszáz forintot) szednek fejenként és éjszakánként, a bevételt pedig a városok, a megyék, a Horvát Idegenforgalmi Hivatal (HTZ) és a Vöröskereszt kapja meg.

Eközben Velence – amely az elmúlt években rettenetesen megszenvedett a tömegturizmus miatt – azt tervezi, hogy fejenként három és tíz euró közötti összeget számít fel a városba érkezőktől, attól függően, hogy fő-, utó-, vagy előszezonban látogatnak el a lagúnák városába,

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom