Close
Mint egy fantasztikus műalkotás, úgy néz ki a világ legrégebbi whiskyje

Mint egy fantasztikus műalkotás, úgy néz ki a világ legrégebbi whiskyje

Az 1940 óta érlelt The Macallan Reach dekanterjeit hihetetlenül látványos bronz szoborral árulják.

Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem hárul a whisky-különlegességekre.  A ritkaságok ára az egekbe szökött, nem egyszer palackonként akár kétmillió dollárt, azaz 660 millió forint körüli összeget is kifizetnek értük. A whiskygyártók is felismerték az egyre fokozódó igényt a régi alkohol-ritkaságokért, így lenéztek pincéjükbe és elhatározták, hogy

új típusú rekordokat döntenek és minél régebbi whiskyk palackozására fektetik a hangsúlyt.

A skót The Macallan a világ egyik leghíresebb whiskymárkája, mely a napokban jelentette be, hogy a hordóban töltött érlelési időt tekintve az ő alkoholjuk számít a világon a legrégebbinek. Az 1940-es évek óta érlelt The Reach túlélte a második világháborút, hogy aztán tavaly palackba töltsék és idén kereskedelmi forgalomba hozzák.

A gyártó nem véletlenül döntött amellett, hogy még egy évet vár a piacra dobással, hiszen így whiskyjük egy évvel idősebbnek számít, mint

az addigi rekordtartó Glenlivet, amelyet tavaly még a valaha volt legrégebbi single malt whiskynek tartottak.

Ha pedig már rekordot döntött az alkohol-különlegesség, a gyártó megadta a módját annak, hogy a nagyközönségnek bemutassa azt. A The Reach-ből csupán 288 palack készült, amelyek mindegyike egyetlen sherry hordóból származik. Az üveget három, bronzból készült kéz tartja, amely Saskia Robinson szobrászművész munkáját dicséri.

A dekanteren finom ujjlenyomatokat is elhelyeztek, hogy az minél inkább illeszkedjen az azt tartó kezekhez. A műalkotás, amely a whiskyt szabályosan átöleli, üzenetet is hordoz.

A gyártó így kívánt tisztelegni azok előtt, akik részt vettek a whisky készítésében.

A The Reach 125 ezer dollárért, azaz megközelítőleg 39 millió forintért vásárolható meg. Ízében az étcsokoládé, az édes fahéj és az aromás tőzeg jelenik meg, amelyekhez karamell, gyömbér és ananász jegyek társulnak, hogy aztán átadják a helyet egy intenzív, gazdag, édes és füstös lecsengésnek.

(Forrás: Food&Wine, fotók: The Macallan)

the reach | világ legrégebbi whiskyje | alkoholos ital | alkohol | skót whisky

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom