Close
Ilyen gyönyörű az Artúr-mítoszokból ismert, újjáépült történelmi híd

Ilyen gyönyörű az Artúr-mítoszokból ismert, újjáépült történelmi híd

A százkilencven méteres szurdokon átívelő híd eredetije a 15. vagy a 16. században pusztulhatott el, az újjáépült változat pedig egyszerre szimbolizálja a múltat és a jelent.

Az egykor jelentős történelmi átkelőnek számító híd a Tintagel-kastélyhoz vezet, amelyről egy középkori tudós, Geoffrey Monmouth azt írta:

olyan keskeny, hogy három fegyveres képes lenne megvédeni azt, még akkor is, ha Nagy-Britannia teljes seregével néznének szembe.

A legenda szerint Nagy-Britannia királya, Uther Pendragon – akit Merlin varázsló alakított át Cornwall hercegének tökéletes alteregójára – ezen a folyosón át lopózott a kastélyba, ahol a herceg feleségével, Ygernával töltötte az éjszakát. Úgy tudni, a nő kilenc hónap elteltével életet adott egy gyermeknek, akiből később a legendás Artúr király lett.

Az 1230-as és 1240-es években épült kastély eredeti hídja a 15. vagy 16. században eltűnt, de az angol örökségvédelmi szervezet helyreállította azt. A Ney & Partner mérnökei és a William Matthews Associates Architectural Practice által tervezett híd két, körülbelül harminc méter hosszú konzolból áll. A híd közepére keskeny, negyven milliméteres rést terveztek, amely szimbolizálja a jelen és a múlt, a szárazföld és a sziget, a történelem, valamint a legenda közötti különbséget.

A Tintagel-kastély évente közel 250 ezer látogatót fogad, az új gyaloghíd segít csökkenteni a zsúfoltságot – különösen csúcsidőszakban –, így még többen élvezhetik a látogatást. A híd kivitelezési munkái az angol örökségvédelmi projektek legnagyobb értékű beruházásának számított, amely magában foglalta a helyszín körüli gyalogos utak javítását és a terület ökológiai és történelmi kincseinek védelmét is.

(Forrás: ArchDaily, fotók: Hufton & Crow, David Levene, Jim Holden)

híd | gyaloghíd | cornwell | Nagy-Britannia | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Öt kötelező kellék, ami nélkül ma már nem lehet utazni

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram