Close
19. századi képeslapok mesélnek a festői szépségű Tirolról

19. századi képeslapok mesélnek a festői szépségű Tirolról

Ha az ember egy fotokróm eljárással készült fényképet fog a kezébe, könnyen az lehet a benyomása, mintha csak egy olajfestményben gyönyörködne.

A 19. századi képalkotási módszer lényege az, hogy a tárgyak eredeti színe helyett főként csak azok fekete-fehér változatát őrizték meg,

így pedig egész nagy, akár művészi ihletésű mozgásteret biztosítottak azoknak, akik a fotók színeinek megerősítésén dolgoztak utólag.

A Rare Historical Photos weboldalon fotokróm technikával készült képeslapok tucatjai közül szemezgethetünk, amelyek a festői szépségű, dualizmus kori Tirolt tárják a szemünk elé.

FOLYTASD EZZEL
Ez az a téli sport, amitől boldog leszel – Elképesztő élményekkel várnak az osztrák síterepek
Diszkriminatív? Csak az oltatlanokra vonatkoznak azok a kijárási korlátozások, amelyeket most vezet be Románia
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom