Close
19. századi képeslapok mesélnek a festői szépségű Tirolról

19. századi képeslapok mesélnek a festői szépségű Tirolról

Ha az ember egy fotokróm eljárással készült fényképet fog a kezébe, könnyen az lehet a benyomása, mintha csak egy olajfestményben gyönyörködne.

A 19. századi képalkotási módszer lényege az, hogy a tárgyak eredeti színe helyett főként csak azok fekete-fehér változatát őrizték meg,

így pedig egész nagy, akár művészi ihletésű mozgásteret biztosítottak azoknak, akik a fotók színeinek megerősítésén dolgoztak utólag.

A Rare Historical Photos weboldalon fotokróm technikával készült képeslapok tucatjai közül szemezgethetünk, amelyek a festői szépségű, dualizmus kori Tirolt tárják a szemünk elé.

történelem | képeslap | dualizmus | magyarország | fotokróm

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram