Close
Füstös falakat és trópusi növényzetet rejt Milánó titkos kapuja

Füstös falakat és trópusi növényzetet rejt Milánó titkos kapuja

Milánót nem feltétlenül neveznénk feltáratlan titkokkal teli városnak, bár ha az ember jobban utána jár, és hajlandó a mainstream látnivalókat félrelökve nyomozni egy kicsit, találhat izgalmas dolgokat. Mint például ezt a kertet.

Az óvárosi Via Scaldasolén egy hatalmas kapu mögé rejtették ezt az alapvetően dizájngalériának kitalált elegáns helyet.

Ennél azért jóval több: a tavaly ősszel megnyitott kollektívumban bisztró, építészeti és dizájnstúdió is működik.

A Six Projektet David Lopez Quincoces és Fanny Bauer Grung, a helyi kötődésű Quincoces-Dragò & Partners stúdió építészei dolgozták ki, a keresztelő pedig Samuele Savio művészeti igazgató műve.

Tipikus milánói elemek bukkannak fel a kapu mögötti udvarban, igaz, némi meglepetésre trópusi növényzet is zöldell odabent. Maga az erkélyes, teraszos épület az óriási boltíveivel a 16. században alapított (azóta felújított) kolostor vaskos múltját idézi meg.

Bauer Grung elárulta, hogy a bútoroktól kezdve a növényzetig mindent úgy akartak láttatni, mintha örökké itt lennének.

A kontrasztos hangulatot a füstös, szürke falak és a klasszikus bútorok adják. A galériában vietnami vázák és modern skandináv bútorok egyesülnek nomád Altai-szőnyegekkel, Gabriella Crespi-asztalokkal, Gió Ponti-székekkel, valamint Le Corbusier és Pierre Jeanneret indiai motívumokat idéző karosszékeivel.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Six Gallery, Yatzer.com)

Close