Close
Ezeknél művészibb toastkenyereket még sosem láttunk

Ezeknél művészibb toastkenyereket még sosem láttunk

Az elmúlt hónapokban kialakult a #karanténkonyha kifejezés, ez is egy olyan szó, amivel a 2020-as szókincsünk bővült. Sasaki Manami japán dizájner például a legjobb értelemben játszik az étellel, vagy inkább alkot belőle, karanténkonyha apropóján. Fermentált kacsazúza és karfioltextúrák helyett azonban sima toastkenyerekkel dolgozik, a legügyesebben. 

Mindannyiunknak ismerős lehet, hogy egyszerűen olyan dolgokat veszünk észre most – mialatt lassítás kényszerültünk –, amelyek hosszú ideje fel sem tűntek. Percekig nézzük ismét a felhőket, rácsodálkozunk az énekesmadarak trilláira, de még a vajon végighúzott kés mintázatain is elrévedezhetünk. Valahogy így kerülhetett közelebb a toastkenyérhez Sasaki Manami is, aki bezártsága alatt klasszikus festés vagy számítógépes grafikák helyett a reggelijére alkot. Nem is akárhogy!

Mindennel, amit a konyhában talál, legyen az match por vagy dióbél, tejföl, netán mentalevél, lilakáposzta, lekvár vagy avokádó. Tervez, komponál, fotóz, majd bizonyára el is fogyasztja a művészire sikerült kenyérszeleteket.

Van közöttük gésa, cseresznyevirág, és megjelenik az úgynevezett Kincugi is: Japánban azokon a széttört edényeken, melyeket újraragasztanak, a törés, repedés helyét nem eltűntetik, épp ellenkezőleg, kiemelik. Arany festékkel mennek át a repedéseken, hogy még kiemelkedőbb legyen az edény múltja, története.

Sasaki egy ilyen Kincugi-ihletésű kenyeret is kent, de Instagram-oldalán végignézhetjük a jobbnál jobb műveket.

(Fotók: Sasaki Manami)

sasaki manami | szendvics | foodporn | japán | manami sasaki

FOLYTASD EZZEL

Egy füst alatt máris a legjobbak között – Budapest újhullámos BBQ-helyén ettünk

Kiderült, ki a világ legjobb séfje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Az álom és ébrenlét varázslatos világába repít az idei S/ALON Budapest lakástrend kiállítás
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom