Close
Több mint Sziget – A koncerteken túl már csak ezért a programért is érdemes kilátogatni az idei fesztiválra

Több mint Sziget – A koncerteken túl már csak ezért a programért is érdemes kilátogatni az idei fesztiválra

Az idei Sziget más lesz, mint az eddigiek. Hogy miért? A szervezők minden eddiginél elképesztőbb látványt ígérnek és olyan műfaji sokszínűséget, ami nem csak a legendás magyar fesztivál esetében példanélküli. A sok újdonság mellett egy dolog állandó marad: a kihagyhatatlan Sziget-feeling.

Két év kihagyás után tavaly a Sziget Fesztivál hozta a kötelezőt. Idén azonban újra a fejlődési pályára álltak, ez pedig az esemény minden egyes pillanatában érezhető lesz. Rögtön szembetűnik a programkínálaton. A koncertek mellett ugyanis idén elképesztő műfaji sokszínűséggel találkozhatunk.

A cirkuszi show-k mellett pedig a sétáló utcaszínházakat sem lehet kihagyni.

Nem túlzás azt állítani, hogy a Sziget talán legnagyobb színpada a sétáló utcaszínházaké, mivel a fesztivál egész területén felbukkanhatnak a produkcióik. Hét fantasztikus előadás várja a Szigetlakókat, amelyek a látvány és a meglepetés mellett a közös élményekre helyezik a hangsúlyt, hiszen a társulatok vagy éppen az általuk bemutatott varázslatos lények kapcsolatba lépnek a látogatókkal,

sokszor éppen akkor, amikor a legkevésbé számítanak rá.

A holland Close-Act Saurus című produkciójában öt méter magas sárkányszerű lények elevenednek meg a nézők szeme láttára. Az előadás során az ősi lények a közönség közt barangolnak és játszadoznak, miközben vezetőjük próbálja kordában tartani őket. A Spanyolországból érkező Sagals d’Osona kilencven fős csapata a lenyűgöző katalán népszokást, a castellert hozza el a Szigetre, így

a fesztivál során több alkalommal is emberi torony épül a legváratlanabb helyeken.

A hagyományokat és a bátorságot, a csapatmunka erejét középpontba helyező bemutatók során a castellerek több mint kétszáz éves hagyományával ismerkedhet meg a közönség. A belga Fanfakids együttes olyan gyerekekből és tinédzserekből áll, akik a brüsszeli városrész, a főként bevándorlók által lakott Molenbeek sajátos, városi zenei keverékével hozzák lázba a hallgatóságot.

A Deabru Beltzak, a baszk ütősök csoportja visszatér Akerrel, a boszorkányok szövetségének ördögével. A Les Tambours de Feu című előadásukban

az ősi pogány szertartásokat idéző dobok ritmusa,

valamint a hangszerekről és a zenészekről fellőtt tűzijáték kihagyhatatlan élmény.

A francia Mécanique Vivante két futurisztikus járművön érkezik egy színpompás Szirén Zenekarral, míg a Paris Benares társulat is visszatér a Szigetre, ezúttal egy hatalmas fekete lovat hoznak, melynek megjelenése és mozdulatai nagyon is valósághűek, gigantikus mérete viszont már inkább a csodák világába kalauzolja a nézőket. Végül, de nem utolsó sorban az izraeli Asphalt Theatre a képzeletbeli Chorbastanból hozza el nekünk vonuló előadását, ahol a zene rengeteg tréfával, örömmel, komédiával és akrobatikával is párosul.

(Fotók: Sagals Osona, Deabru Beltzak)

 

fesztivál | utcaszínház | nagy sztori | budapest | Sziget Fesztivál

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram