Close
Tokajról szóló könyv nyert díjat a világ legnagyobb gasztronómiai könyvszemléjén

Tokajról szóló könyv nyert díjat a világ legnagyobb gasztronómiai könyvszemléjén

Best European Wine Book lett a TokajGuide.

November 29-én Párizsban adták át a világ legnagyobb gasztronómiai könyvszemléjének, a Gourmand International Awards díjait a World Cookbook Fair-en. Komoly magyar siker is született, Ripka Gergely kétnyelvű TokajKalauza European Wine Book kategóriában került februárban a legjobb 4 könyv közé, és kapta meg a rangos Best European Wine Book címről szóló oklevelet november végén. Ez a siker nem csupán ennek a könyvnek, de a Tokaji borvidéknek is fontos publicitást ad. Impozáns helyszínen, a Les Cordeliers-ben tartott díjátadóra a világ minden pontjáról 170 ország 983 szemlézett kiadványából kerültek ki a zsűri döntős jelöltjei.

A szerző, Ripka Gergely
Komoly merítés, különleges helyszínen

Csak italos könyvek közt 26 kategóriában hirdettek győzteseket az elképesztő mély merítésű versenyen. Az olimpián kívül nincs más világverseny, ahol ennyi nemzet képviselteti magát és mérkőzik meg, ezért is különösen nagy érdem a TokajKalauzé.

A Gourmand International Awards 1995 óta kerül megrendezésre, idén 25 éves jubileumát ünnepelte Párizsban. A kezdetek óta 225 ország, több mint 45000 kiadványát szemlézte már ételek és italok különféle kategóriái mentén.

Tokaji aszú, az ünneplés elegáns itala

“Soha nem hittem volna és nem is vártam, hogy valaha tapsolni fognak majd a kiadványomért. Ma este itt Párizsban champagne-nyal fogok koccintani, de otthon első dolgom lesz egy tokaji aszút bontani, hisz az ünnepi alkalmak legméltóbb bora mindkettő! Köszönöm, hogy okot adtak mindkét palackra ezen a gyönyörű, történelmi helyen” – mondta beszédében Ripka Gergely, majd így folytatta: “Tokajnak minden korban, minden ember számára fontos üzenetei vannak és voltak, így van ez ma is, Tokaj vár mindenkit, hogy felfedezze és rácsodálkozzon egyedi kincseire, ehhez szeretnék én hozzásegíteni minél többeket a világban.”

FOLYTASD EZZEL
Magyarországi szálloda nyújtja a világ egyik legjobb reggelijét
Itt az új éttermi "trend" New Yorkból: az eladó Michelin-csillagos élmény
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom