Close
Most pénteken egyedülálló tárlatvezetéssel vár a híres magyar fotográfus

Most pénteken egyedülálló tárlatvezetéssel vár a híres magyar fotográfus

Tombor Zoltán a Nicholas Nixon: A Brown nővérek című kiállításhoz kapcsolódóan tart tárlatvezetést a Mai Manó Házban.

Tombor Zoltán nemzetközileg elismert, divat- és dokumentarista fotográfus tart tárlatvezetést április 29-én a Mai Manó Ház Nicholas Nixon: A Brown nővérek című kiállításán.

Tombor tárlatvezetésén rávilágít majd, hogy ez, az első ránézésre átlagosnak tűnő sorozat hogyan mossa össze a portré, a dokumentarista és az amatőr családi fotó műfaját úgy, hogy

a széria végül a modern fotótörténet egy fontos darabjává váljon.

Nicholas Nixon először 1974-ben fényképezte le akkor 25 éves feleségét Bebét és annak három húgát; Heathert (23), Mimit (15) és Lauriet (21). A legenda szerint ez a fotó nem maradt meg, a negatívot megsemmisítették, mert nem voltak elégedettek az eredménnyel. A következő évben júniusban, Laurie diplomaosztóján újra odaálltak a testvérek Nixon objektíve elé, és az ekkor készült kép már mindannyiuk tetszését elnyerte,

így született meg az elhatározás bennük, hogy ezentúl ezt minden évben megismétlik.

A Mai Manó Ház tárlatán a fotográfus ezen sokéves, egyben dokumentarista és mégis személyes kísérletéből született munkáit tekinthetik meg a látogatók.

Tombor a tárlatvezetésén rávilágít majd, hogy ez, az első ránézésre átlagosnak tűnő sorozat, hogyan mossa össze a portré, a dokumentarista és az amatőr családi fotó műfaját úgy, hogy a széria végül a modern fotótörténet egy fontos darabjává váljon.

Regisztrálni a programra a [email protected] e-mail címen lehet, a tárgy rovatba a szervezők kérik beírni: Tárlatvezetés – április 29.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

programajánló | fotográfus | Mai Manó Ház | fotográfia | tombor zoltán

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram