Close
Pengevékony rés választja el ezt a két stílusos torontói ikerházat

Pengevékony rés választja el ezt a két stílusos torontói ikerházat

Távolról egy épületnek tűnik, valójában viszont két házról van szó.

A kanadai Ancerl Studio tervezte meg ezt az ikerházat Torontóban, melynek különlegessége, hogy messziről akár egy épületnek is nézhetnénk, valójában viszont vékony rés választja el a két házat. A város Parkdale nevű részében, a Sorauren Streeten épült házak hagyományos nyeregteteje távolról olyan, mintha összeérne, de nem: a két ház két külön házszámot is kapott.

A két épület négyemeletes, és gyönyörűen érvényesülnek benne a fa- és téglaburkolatok. Mindkét házban három hálószobát alakítottak ki, a részletekben azonban már elég sok a különbség, például a 116-os számú épületben egy balkon nyílik a hátsó kertre, a fürdőt pedig egy tágas átjárószekrényen lehet megközelíteni. A másik házban a nagyháló egy egész szintet tesz ki.

Az enteriőrökben stílusosan keveredik a kanadai örökség, az indusztriális jegyek és a modernista építészet jellemzői – csakúgy, mint a változatos anyagok.

Két modern, de mégis meghitt és otthonos házat hoztak létre a tervezők – egymástól szó szerint egy résnyire.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Gillian Jackson) 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom