Close
Pengevékony rés választja el ezt a két stílusos torontói ikerházat

Pengevékony rés választja el ezt a két stílusos torontói ikerházat

Távolról egy épületnek tűnik, valójában viszont két házról van szó.

A kanadai Ancerl Studio tervezte meg ezt az ikerházat Torontóban, melynek különlegessége, hogy messziről akár egy épületnek is nézhetnénk, valójában viszont vékony rés választja el a két házat. A város Parkdale nevű részében, a Sorauren Streeten épült házak hagyományos nyeregteteje távolról olyan, mintha összeérne, de nem: a két ház két külön házszámot is kapott.

A két épület négyemeletes, és gyönyörűen érvényesülnek benne a fa- és téglaburkolatok. Mindkét házban három hálószobát alakítottak ki, a részletekben azonban már elég sok a különbség, például a 116-os számú épületben egy balkon nyílik a hátsó kertre, a fürdőt pedig egy tágas átjárószekrényen lehet megközelíteni. A másik házban a nagyháló egy egész szintet tesz ki.

Az enteriőrökben stílusosan keveredik a kanadai örökség, az indusztriális jegyek és a modernista építészet jellemzői – csakúgy, mint a változatos anyagok.

Két modern, de mégis meghitt és otthonos házat hoztak létre a tervezők – egymástól szó szerint egy résnyire.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Gillian Jackson) 

ancerl studio | fa | sorauren | usa | építészet

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom