Close
Egy egyetemista készítette el a világ legkreatívabb útifilmjét

Egy egyetemista készítette el a világ legkreatívabb útifilmjét

A Travelogue Tel-Aviv különösen egyedi módon közelíti meg az útifilmek műfaját. Samuel Patthey svájci egyetemista Tel-Avivban töltött szemeszterének emlékfoszlányait és szó szerinti papírfoszlányait felhasználva rekonstruálta az ott töltött idejét.

A scrapbook stílusú felvételeken a hagyományos vallási építészet áll szemben a város nyüzsgő éjszakai életével. De nemcsak Tel-Avivot dokumentálta alaposan, hanem az ott élőket is, akik között van tudós, katona, szakács, hajléktalan és rabbi is. A kisfilm alig hat perces, de tökéletesen meg tudja ragadni Tel-Aviv kettősségét, és azt, hogy az ottani élet mitől lesz egyszerre szorongást keltő és izgalmas.

(Fotó: Samuel Patthey)

izrael | útifilm | tel-aviv | film | kisfilm

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram