Tudtad, hogy napelemre van szükséged, csak még nem tudsz róla?

Elgondolkodtál már a napelem rendszer telepítésén, szeretnél egy elsöprően hatékony házi naperőmű segítségével függetlenedni a hálózattól, vagy csak kis mértékben csökkentenéd a környezeti lábnyomodat?

Mindkét megoldásra van lehetőség, azt ajánljuk, hogy gondold át alaposan, mielőtt belevágsz. A napelem rendszer nagyon profitábilis, hosszú távú befektetés. A kezdeti tőke viszonylag magas, de legalább 25 évre terjedő folyamatos passzív költségmegtakarítást eredményez neked és otthonod számára. Ezt érdemes figyelembe venni, mikor napelem rendszer telepítésén gondolkozol.

Milyen tetőre lehet telepíteni a napelemeket?

Először is nemcsak tetőre lehet telepíteni, hanem akár a kertbe, udvarra is egy állványra. De a legáltalánosabb a házak tetején elhelyezett napelem panel hálózat. A megfelelő tájolást el lehet érni könnyű szerkezetes segédállványokkal. A teljes rendszer sok esetben nem igényel tetőcserét vagy felújítást. Ennek ellenére érdemes megbizonyosodnod arról, hogy a tető optimális állapotban van-e, hogy ne a telepítés után kelljen tetőt javítani.

Az osztott tetős és egyszerű nyeregtetőkre is könnyedén telepíthető, és a hatékonyságot elenyésző mértékben befolyásolja a tájolás. A lényeg, hogy semmi ne árnyékolja le a napelemeket, és legyenek rendszeresen tisztítva. A napelemek akkor működnek optimálisan, ha a napfény zavartalanul éri a felületüket. A takarításról pedig csak annyit említenénk meg, hogy ha elég meredek a tető dőlésszöge, akkor az eső szinte 100%-ban automatikusan elvégzi a tisztítást.

Napelemes fűtés gáz és fa helyett

Számold ki szakember segítségével, hogy mekkora teljesítményű rendszerre van szükséged az otthonod energiaigényének, fűtés-hűtésének ellátásához, és utána mérlegeld, hogy mennyi pénzed van, a napelemes fűtés korszerűsítés nem csak a villanyszámládat, hanem akár a gáz számládat is nullázhatja. Ha szeretnél napelemes fűtésre váltani, már elérhető a banki finanszírozás és az állami otthonfelújítási támogatás keretén belül könnyedén igényelhető egy kedvezményes hitel.

Ne aggódj a napelem rendszer ára miatt

Sokkal inkább a növekvő energiaárakra kéne gondolj, amikor a függetlenségre áhítozol. Ne add a pénzed a szolgáltatónak, inkább fektesd be egy nemes ügybe, és ezzel egyidőben nyerj energiafüggetlenséget a magad számára. Lesz időd az engedélyekre is, ha napelem rendszert telepítesz. A napelem rendszer árak egyre jobban csökkennek, ahogy a technológia fejlődik, így már széles körben elérhető, köszönhető ez az állami támogatásoknak is.

Az igazán profi cégek ingyenes felmérést, tervezést és még az engedélyek megszerzését is vállalják. Ennek oka, hogy a napelem rendszerek telepítése komoly mérnöki tervezést igényel, és ehhez számos papírt kell beszerezni. Ők kiállják a sorokat helyetted, ütemezik az engedélyeket, neked csak aláírni kell és kész is. A napelem rendszer ára tartalmazza a teljes ügyintézését és a kivitelezést is

Ha elkötelezed magad, akkor kiemelt garanciára számíthatsz, hiszen a gyártók manapság már 25-30 év garanciát is vállalnak a napelemekre. A termelés hatékonyságára és a nominális teljesítményre pedig akár 10-15 évet is szavatolnak.

Végezetül pedig: meghibásodás esetén egyszerűen és gyorsan cserélhető minden alkatrész. Neked való a napelem? A válasz egyszerű: igen!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom